NieuwsWieringermeer

Aangifte van mishandeling tegen beheerdersechtpaar Thomashuis Middenmeer

‘Het Thomashuis aan de Praamweg bij Middenmeer’ – Foto: Erwin Slootweg

MIDDENMEER – Het voormalige beheerdersechtpaar Klaas en Jolanda Lengers van het Thomashuis in Middenmeer zouden gehandicapte bewoners van deze kleinschalige zorgboerderij jarenlang stelselmatig geestelijk en soms ook fysiek hebben mishandeld. Dat melde de Schager Courant vanmorgen.

De beschuldigingen worden geuit door enkele ex-personeelsleden en diverse ouders van acht jongvolwassenen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Zo zouden de bewoners zijn geslagen, geknepen, hard beetgepakt, aan haren of enkels getrokken en op de grond gegooid of gezet. Tevens zouden bewoners zie niet luisterden zonder eten naar bed zijn gestuurd of op een strafbankje zijn gezet.

Twee ouders van bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan van dergelijke incidenten die tussen 2011 en 2017 plaatsgevonden zouden hebben. De aanklacht luidt ook verwaarlozing. Stichting De Drie Notenboomen, de overkoepelende organisatie van de Thomashuizen, heeft al eerder een extern onderzoek ingesteld. Ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kijkt over de schouders mee. Het IGJ heeft meerdere meldingen van misstanden ontvangen.

Laat meer zien
Back to top button