NieuwsWieringermeer

Chris en Hil­lie de Meij­er 60 jaar getrouwd

Foto: Pixabay

WIERINGERWERF – Chris (83) en Hillie de Meijer (80) uit Wieringerwerf waren gisteren op de kop af 60 jaar getrouwd. En nog altijd blij met elkaar, al wordt er natuurlijk ook wel eens met elkaar gekibbeld.

Hil­lie Veen­kamp werkt in de ja­ren vijf­tig van de vo­ri­ge eeuw als ka­mer­meis­je in Ho­tel Smit in Mid­den­meer, waar haar aanstaande echtgenoot Chris de Meijer re­gel­ma­tig met zijn ma­ten een pot­je komt bil­jar­ten. Hillie is op dat moment 16 jaar oud en Chris een jaar of 19. Maar de de vonk springt over. Ze wo­nen het groot­ste deel van hun le­ven aan de Ha­ven­straat in Mid­den­meer en krij­gen daar een zoon. Inmiddels zijn ze ook de trotse grootouders van 2 kleinkinderen. Als hun huur­huis­je op de no­mi­na­tie wordt ge­zet voor sloop ver­hui­zen ze naar Wie­rin­ger­werf. Dat went uiteindelijk, maar kost de nodige moeite.

Qua gezondheid wordt het wel wat minder. Het hart van Chris functioneert niet meer zoals vroeger. ‘Van het fitte sporthart dat vroeger klopte voor Flevo, waar hij 11 jaar in het eerste speelde, is niet veel meer over’, zegt Chris. ‘Vroe­ger was ik poes­tig, druk. Nu to­taal niet meer. Dat scheelt een hoop. En het is de kunst om te ge­nie­ten van de klei­ne din­gen in het le­ven. En dat lukt best. Ik kook al­tijd en het is vas­te prik; altijd een bor­rel­tje er­bij. Heer­lijk.’

 

 

Laat meer zien
Back to top button