GemeentenieuwsNieuwsWieringermeer

Controles en handhaving op logiesaccommodaties voor tijdelijke werknemers

HOLLANDS KROON – Net als in 2017 zijn de afgelopen maanden diverse bedrijven en locaties gecontroleerd op huisvesting van tijdelijke werknemers. Er zijn mooie, nette, vergunde logiesaccommodaties aangetroffen, maar er zijn ook niet-vergunde situaties aangetroffen. Ondanks dat er veel aandacht wordt geschonken aan dit onderwerp, is gebleken dat er nog maar weinig ondernemers uit eigen beweging voor de benodigde vergunningen zorgen en pas in actie komen zodra er een handhavende maatregel oplegt wordt. Dit is voor de gemeente reden om door te gaan met extra controles op huisvesting, want het blijkt helaas nodig.

Bij onveilige situaties grijpen wij direct in. Dat komt gelukkig niet vaak voor. In de meeste gevallen wordt gewezen op de (on)mogelijkheden en wordt de betrokken ondernemer verzocht de benodigde omgevingsvergunning aan te vragen. Waar controles, het verstrekken van informatie en het verzoek de benodigde vergunningen aan te vragen niet leiden tot gewenste situatie, wordt handhavend opgetreden. De meest voor de hand liggende maatregel is het opleggen van een last onder dwangsom.

Waar logies wordt geboden aan tijdelijke werknemers is een omgevingsvergunning nodig. Hollands Kroon streeft ernaar om voor alle tijdelijke werknemers die logies verkrijgen binnen onze gemeente een goede en veilige logeerplek te waarborgen. Hiervoor gelden richtlijnen en veiligheidseisen.

Laat meer zien
Back to top button