GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

De bladkorven zijn weer geplaatst

Foto: Gemeente Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Heeft u ze alweer gespot? Op zo’n vijfenveertig locaties in onze gemeente zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de vallende herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven. Onderaan deze pagina vindt u de locaties waar ze staan.

Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat al het boomblad begint te vallen. Als het hard waait, dan liggen ook de straatgoten vol met blad. Bij hevige regenval kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maar ook grasveldjes, pleintjes, voetpaden en uw eigen tuin kunnen helemaal bezaaid raken met blad waardoor het verraderlijk glad kan worden. Om die reden plaatsen we ook dit jaar weer bladkorven op diverse plaatsen in de gemeente. In deze bladkorven mag iedereen zijn bij elkaar geharkte blad storten. Bij overlast van blad in straatgoten kunt u hier melding van maken via de Fixi app.

Han van Egmond, kernbeheerder: ‘Ook dit jaar worden de bladkorven weer geplaatst. De afgelopen jaren werd er goed gebruik van gemaakt, want vaak past lang niet al het bladerafval in de eigen groene container. We streven ernaar de korven goed te verdelen over het gebied, op plekken waar veel bomen staan. Elk jaar bekijken we opnieuw waar de bladkorven het meest nodig zijn. Dit jaar zijn er nog meer bladkorven uitgezet en hebben we het maximale aantal bladkorven uitstaan. U kunt dus geen bladkorven meer aanvragen omdat alle bladkorven al zijn vergeven. Eind november worden de volle bladkorven weer weggehaald en wordt de berg bladeren gecomposteerd. Een enkele keer komt het voor dat men iets anders dan bladeren in de korf gooit, dat is natuurlijk jammer. Gelukkig krijgen we voornamelijk positieve reacties van inwoners. Het is een mooie manier om als gemeente samen met onze inwoners de omgeving netjes te houden.’

In de Wieringermeer zijn in de volgende straten bladkorven te vinden. In Slootdorp staan volgens de opgave van de gemeente Hollands Kroon geen bladkorven.

Middenmeer Ir. Wortmanstraat
Eikenlaan
Dokter Hoogkamerlaan
Breestraat
Brugstraat/monument
Dr. Colijnstraat
Kanaalweg
Kreileroord Korenstraat
Wieringerwerf Spade
Vogelzwin
Foxdiep
Vliestroom
Hoek Lauwers/Vogelzwin
Zeis
Prof. Granpre Molierestraat
Sternstraat
Lr. Ovingestraat
Mercuriusstraat
Boeier
Malzwin
Bij de speeltuin in de Schepenwijk
Foksdiep
Brinkweg

Elders in Hollands Kroon zijn hier bladkorven te vinden:

Dorp Straat
Anna Paulowna Geitenbeekstraat
Cornelis Keijzerlaan
Spechtlaan
Berkhout
Zwanenlaan
Meester Raapplein
Den Oever De Kule
Winkel/Nieuwe Niedorp Bosstraat
Trambaan
Dorpsstraat
Corsolaan
Veldwachterspad
GJ Van Leersumstraat
Ankerplein
Wilgenstraat
Zaagmolenstraat
‘t Veld Hoek Oranjelaan/Dreef
Kievit
Wilhelminalaan
Clauslaan
Patrijslaan
P. Cleerbesemlaan
Hippolytushoef Kerkplein zuidkant
Dirk Minnesstraat
Tulpenstraat
Swarte Liester
Pennekrogtje
Westerland Dentele
Westerlanderweg/ dorpshuis
Klufterkrogt parkeerplaats
Laat meer zien
Back to top button