Er op uitLezingNieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

De Nachtwachtwandeling in de Cultuurschuur

‘Het meisje dat tijdens Nachtwachtwandelingen voorbij komt’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERWERF – Lekker zittend in de theaterzaal gaat u op pad door Amsterdam.
Op deze tocht door het oudste deel van Amsterdam volgen wij de route die het schilderij heeft afgelegd. Vanaf de plaats waar De Nachtwacht bijna vierhonderd jaar geleden werd gemaakt lopen we langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen en komen we te weten wat er met de mensen op het schilderij is gebeurd.

Wandel langs de door Rembrandt afgebeelde personen. Wat deden ze in het dagelijkse
leven. Waar woonden ze? Waren ze rijk of arm? Een avond tussen de Amsterdammers van vierhonderd jaar geleden. Een groepsportret van álle Amsterdammers. Veelzeggend over die tijd, veelzeggend over onze tijd, veelzeggend over de mens, veelzeggend over ons, veelzeggend over u. Uw gids op deze tocht is Jacques Hendrikx, schrijver van toneelstukken, verhalen en romans.

Voor één van zijn verhalen won Jacques Hendrikx de Lenteprijs voor Literatuur 1995. Samen met Hans Münstermann is Jacques Hendrikx, onder het pseudoniem Jan Tetteroo, schrijver van No Flash. Een roman die tot in detail alle aspecten van De Nachtwacht behandelt.

Deze avond is een initiatief van kunstkring Meerkunst en vindt plaats op 25 januari, aanvang 19.30. Kaarten kosten € 12,50.  Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl of bij de balie 0227 – 820784.

 

 

Laat meer zien
Back to top button