NieuwsVerenigingsnieuws

Ed van der Veen scoort met krachtige foto

Foto: Ed van der Veen

WIERINGERWERF– Het voordeel van een vrij onderwerp is dat je als fotograaf volledig zelf kunt bepalen wat voor foto je maakt: portret, landschap, stilleven, architectuur, sport, documentair, in kleur of zwart-wit…… je kunt alle kanten op. Nadeel is dat het niet eenvoudig is om fotowerk in zoveel verschillende genres te waarderen. Er is geen vast referentiekader.   

Een vrij onderwerp levert altijd veel fotowerk op, ditmaal ook van twee gasten en werk via de foto bespreekservice, die fotoclub Het Derde Oog aan het begin van dit seizoen in het leven heeft geroepen. De opname van clublid Ed van der Veen kreeg de hoogste waardering. Hij maakte een sterk portret van een bokser in bokshouding, waarmee je als beschouwer als het ware oog in oog staat. De man heeft een gehavend gezicht met een indringende blik. Het kettinkje valt precies tussen de twee bokshandschoenen in. De compositie met het gezicht links bovenin en de scherpe uitsnede dragen bij aan een krachtig beeld.

Intussen heeft het jaarlijkse clubuitje plaatsgevonden, ditmaal op een ijzige zaterdag in Rotterdam. De resultaten van deze dag zijn te zien in het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat. Foto’s voor het vrij onderwerp kunt u terugvinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 5 maart. Hier kunt u ook terecht voor informatie over fotoclub Het Derde Oog. Voor maandag 26 maart staat het thema ‘Regen’ op de agenda. Gezien de grote hoeveelheden neerslag die het afgelopen najaar zijn gevallen, is er voldoende gelegenheid geweest om voor dit thema te fotograferen. Lijkt het u leuk om deze of een andere clubavond bij te wonen, dan bent u van harte welkom. De bijeenkomsten vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur beginnen de clubavonden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via telefoonnummer 0227-501837 of info@fotoclubhetderdeoog.nl.

Laat meer zien
Back to top button