ConcertEr op uitExpositiesNieuwsWieringermeer

Het programma van de Cultuurschuur voor de komende week

WIERINGERWERF – April is de maand van de scholen en dit jaar is het Creiler Woud uit Kreileroord aan de beurt. In samenwerking met enkele leden van kunstkring Meerkunst is er hard gewerkt om een mooie tentoonstelling te kunnen neerzetten. Mondriaan, Picasso en Kandinsky zijn inspiratie geweest voor het werk dat getoond wordt.

Op 6 april draait het filmhuis de film Hacksaw Ridge, het waargebeurde verhaal van Desmond Doss, een legerarts in de tweede wereldoorlog op het slagveld van Okinawa in 1942. Indrukwekkend hoe iemand die weigerde wapens te gebruiken toch vele levens redde. Aanvang 20.00 uur.

Op 7 april de laatste avond van de Culturele Raad voor dit seizoen. Zij hebben voor deze avond de groep Unicorn uitgenodigd. De kracht van Unicorn ligt niet alleen in de kwaliteit van spelen, maar ook in de interactie met het publiek dat daardoor steeds verrast zal worden. Martien Tijburg, accordeon en John Kuiper ,gitaar zijn de oprichters en al 22 jaar verbonden aan de groep.Samen met violiste Martine Nijenhuis en zangeres Betty Borstlap zullen ze Keltisch, bluegrass, popballades, shanties, klezmer en zigeunermuziek laten horen.

Op 12 april organiseert Kunstkring Meerkunst een lezing. Docente Jeanette  de Ruijter komt vertelllen over de Amsterdamse Jofferseen groep kunstenaressen die aan het eind van de 19e eeuw studeerden aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. De eerste vrouwen in een schildersklas…Aanvang 19.30 uur.

Volgend weekend, 14 en 15 april, is de theaterzaal het domein van fotoclub het Derde Oog met haar jaarlijkse expositie. De beste foto’s van het afgelopen jaar worden tentoongesteld en uiteraard is er weer de mogelijk om te stemmen op de beste foto en kans te maken om de foto te winnen. Beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Laat meer zien
Back to top button