ConcertEr op uitNieuwsWieringermeer

Margriet Eshuijs met ‘Journey’ in de Cultuurschuur

fotograaf Boy Eshuijs

WIERINGERWERF – Margriet Eshuijs zingt en vertelt over de liedjes die zich aandiende tijdens haar reis, de ‘Journey’ die zij maakt met haar hond Lola. De jazzy vrolijkheid van ‘Can’t stop the feeling’ van Justin Timberlake en de melancholie in ‘Over the Rainbow’ van Judy Garland verstrengeld met die buitengewoon mooie liedjes die singer songwriter Maarten Peters voor haar schreef zoals ‘God is asleep’ en het lied ‘Vergeef me lief’ naar het gedicht van verzetsvrouw Truus Menger geven het programma een zeer persoonlijke sfeer.

Margriet laat de schoonheid van wat ze onderweg fotografeert zien in beeldcollages als decor. Een eigenzinnig programma over de buigzaamheid van mensen, over liefdevolle herinneringen en nieuw gevonden geluk. Maar ook over ongebreidelde lol met een Labrador.

Margriet Eshuijs staat al 45 jaar op het podium als zangeres en instrumentalist. Haar grootste hits staan steevast in de top 2000. Ze kreeg alle prijzen die er zijn zoals 3 Edisons en de Gouden Harp. Ze deelt ook haar kennis als zangdocent op conservatoria, met haar PopUpkoor, in haar privé lespraktijk. Ze is geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de popmuziek.

De toekomst werd langzaam onzichtbaar, maar de wereld liet zich zien in kleur, liet zich horen in muziek en ineens was er die andere weg, was er “Journey” en kwamen er nieuwe songs op het pad en kregen de oude een hele andere klank en kleur.

Margriet Eshuijs zingt en begeleidt zichzelf op alle instrumenten zoals piano, gitaar, octaafgitaar, elektrische gitaar, accordeon en arrangeert live op het podium haar muziek met eigentijdse looping technieken.

Het Soloprogramma ‘Journey’ van Margriet Eshuijs is op zaterdag 27 oktober te zien in de De Cultuurschuur, Loggersplein 1,1771 CE Wieringerwerf. Het concert begint om 20.00 uur. De kaarten kosten € 15,00. Kaartverkoop via www.decultuurschuur.nl  of aan de deur

Laat meer zien
Back to top button