NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Paddenstoelenfoto Leen Kuiper springt in het oog

‘De paddenstoelen van Leen Kuiper kwamen als winnaar uit de bus’ – Foto: Leen Kuiper

WIERINGERWERF – Met een vrij onderwerp kun je als fotograaf alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld die ene favoriete, goed gelukte foto laten zien of je kunt zelf een thema kiezen, waarvoor je gaat fotograferen. De ene fotograaf vindt die vrijheid heerlijk, de ander heeft liever een vast thema, dat richting geeft en kaders biedt. Bij fotoclub Het Derde Oog wisselen vrij onderwerp en vaste thema’s elkaar af.

Ditmaal dus een vrij onderwerp. Totaal 27 foto’s leverden een grote diversiteit op, van zwart-wit tot kleur, van landschap tot portret, van architectuur tot natuur, van sport tot detail en abstract. Dat het voor de clubleden moeilijk was om hieruit een top drie te kiezen, bleek wel uit het feit dat voor maar liefst vier foto’s een gedeelde derde plaats was weggelegd, met daarnaast nog een tweede en eerste plaats. Die laatste eer kwam toe aan Leen Kuiper, die, toepasselijk voor deze tijd van het jaar, een fraaie afbeelding van paddenstoelen aanleverde. Zijn toestel lag op een rijstzak. Het stammetje op de voorgrond is iets gedraaid, waardoor de lamellen met behulp van flitslicht prachtig konden worden aangelicht. Zelfs de vlokken op de stelen zijn goed te zien. Kuiper benadrukte dat daarna het stammetje weer in de oorspronkelijke stand moet worden teruggebracht. Tegen een rustige voor- en achtergrond springen de parasolletjes er fris uit, welk effect nog versterkt werd in de lichtbak.

Deze en meer foto’s voor het vrij onderwerp kunt u vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 22 oktober. Hier kunt u ook terecht voor informatie over fotoclub Het Derde Oog. Maandag 12 november is er weer een vast thema, namelijk ‘Muziek’. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze of een andere clubavond bij te wonen. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button