NieuwsRegionaal nieuws

Preventief Seniorenonderzoek Hollands Kroon hervat

REGIO – Wonen Plus Welzijn en de lokaal samenwerkende belangenorganisatie ouderen (LSBO-HK) hervatten het Preventief Seniorenonderzoek om de zelfredzaamheid van de senioren uit Hollands Kroon te meten. Begin van het jaar zijn er al een aantal uitnodigingen voor de enquête verzonden naar de inwoners van 85 jaar en ouder. Wellicht bent u een van de weinigen die de enquête al samen met een vrijwilliger heeft ingevuld? Helaas kon men hier niet mee verder toen het corona virus zich in Nederland aandiende en er vanuit het RIVM en kabinet maatregelen werden ingesteld om verdere verspreiding te voorkomen. Gelukkig gaat het nu weer beter en ziet men met de versoepelingen die nu zijn ingegaan ook weer mogelijkheden om het onderzoek te hervatten.

Bent u 75 jaar of ouder? Wellicht heeft u de uitnodiging om deel te nemen aan het preventief seniorenonderzoek dan al wel ontvangen. Het onderzoek, in de vorm van een enquête, geeft een goed beeld van wat er leeft. Waar loopt u tegenaan? Wat heeft u nodig om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? De oproep is aan iedereen van 75 jaar en ouder in Hollands Kroon aan het onderzoek mee te werken.

Met uw antwoorden kunnen knelpunten vastgesteld worden. En kan men met de betreffende organisaties in overleg om te kijken hoe de behoefte die uit de antwoorden blijkt kan worden vertaald in beleid wat daar bij aansluit.

Laat meer zien
Back to top button