NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Ruime zege Wieringermeer

‘Thijs Boersma zet Wieringermeer op een 1-2 v-voorsprong’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – In Wormerveer heeft Wieringermeer zijn plicht gedaan door drie punten op te halen. In een wedstrijd tegen het lager geklasseerde Saenden kwam Wieringermeer geen moment in gevaar. Na 30 seconden kwam Wieringermeer al op voorsprong. Uit een terug gelegde bal net buiten de zestien poeierde Robert Töpfer de bal in de kruising.

Tegen de verwachtingen in kwam Saenden toch op gelijke hoogte. Uit een corner werd de stand op 1-1 gebracht. In de 20ste minuut werd Thijs Boersma gelanceerd door een steekpass op maat van Kempeneers. Boersma maakte hieruit de 1-2. Vijf minuten voor rust maakte Boersma zijn tweede van de middag door een penalty te benutten nadat Kempeneers gevloerd was.

Na de rust werd de score tegen het fysieke Saenden verder uitgebreid. Ko Kempeneers strafte een fout van de Zaanse keeper goed af en een paar minuten later vloog een mooi afstandsschot van Sander Veenstra binnenkant paal in het doel. Zo werd een eindstand van 1-5 bereikt en sleepte Wieringermeer zijn vierde overwinning op rij binnen. Zaterdag speelt Wieringermeer thuis het inhaalduel tegen Dindua op sportpark de Belboei. Aanvang 14:30 uur.