NieuwsWieringermeer

Rustige tentdienst in Slootdorp

Pastor Tilma tijdens de overdenking in de tent van het Midzomerfeest – Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

SLOOTDORP – Als afsluiting van het Midzomerfeest in Slootdorp werd vandaag de traditionele tentdienst gehouden. Met de opvallende geur van verschraalt bier als je binnenkomt is dit elk jaar een unieke dienst. De publieke opkomst was dit jaar een stuk minder als voorgaande jaren.

Wellicht is de oorzaak te vinden in het feit dat er slechts één voorganger was. Door het vertrek van protestantse dominee Jonathan Zondag naar Dedemsvaart stond de pastor van de Rooms Katholieke kerk Ignas Tilma er dit jaar alleen voor. Op muzikaal vlak werd hij bijgestaan door het Wereldvrouwenkoor Alomtonen onder leiding van Marjanne van der Pal. Die liederen van over de gehele wereld in diverse talen ten gehore brachten. De samenzang werd muzikaal omlijst door Ronald Reijers.

Ook werden er een aantal wensen uit de wenstent vervult. Zo kreeg de familie Muurling bijvoorbeeld een etentje aangeboden van hun pleegdochter. Werden Ingrid en Astrid Commandeur in het zonnetje gezet voor hun inspanning voor Dierentehuis ‘t Schuthok. Zij ontvingen diverse praktische cadeau’s ter ondersteuning van hun activiteiten. Door middel van de wensen uit de wenstent veelal kleine gebaren draagt het Midzomercomité een steentje bij aan de gemeenschapszin van het dorp Slootdorp.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Laat meer zien
Back to top button