KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Spannende eerste wedstrijd bij Vido in de zaal

WIERINGERWERF – De jeugd van korfbalvereniging Vido is zaterdag de zaalcompetitie thuis gestart tegen Apollo uit Heerhugowaard. Al snel bleek dat het een zeer gelijk opgaande wedstrijd zou gaan worden. Beide ploegen verdedigden goed en er moest echt goed samengespeeld worden om echte kansen te creëren.

Het was Apollo welke als eerst de korf wist te vinden, maar niet snel na het eerste doelpunt was het Julia van de Meer die de geel blauwen op gelijke stand zetten. Joost Gouwenberg zorgde voor de 2-1 voorsprong met de rust.
Na de rust scoorde Apollo vrij vlot de gelijkmaker en bleef het lange tijd 2-2. Een echt spannende wedstrijd was het, want beide teams waren ongeveer net zoveel in balbezit. Toch was het Apollo welke een kansje wist te creëren en voor de 2-3 zorgde. Een aantal mooie kansen aan Vido-zijde werden helaas niet benut. Toen de 2-4 vlak voor tijd viel was de wedstrijd beslist. De strafworpenserie werd een gelijkspel 1-1.
Na de wedstrijd was er voor de gehele jeugdafdeling een activiteit. Dit om het veldseizoen op een mooie wijze af te sluiten en de zaalcompetitie op een gepaste manier te starten. Iedereen werd ontvangen in de kantine waar heerlijk patat gegeten werd. Daarna stond een bezoek aan het bakkerijmuseum in Medemblik op het programma, waarbij iedereen naar harte lust met marsepein mocht boetseren en een speculaaskoek mocht versieren. Iedereen mocht dit lekkers ook mee nemen naar huis.
Volgende week staat voor de E-jeugd de wedstrijd tegen Furore uit Krommenie op het programma.