NieuwsSportWieringermeer

Verslag thuiswedstrijden Volleybalvereniging Wieringermeer

WIERINGERWERF – Volleybalvereniging Wieringermeer speelde afgelopen week weer hun thuiswedstrijden. Clubverslaggever Mariska Zuidema leverde ons het onderstaande verslag aan.

‘De Volleyballende jeugd geniet in de Zuiderzeehal’ –  Foto: Aangeleverd

Het geluid van juichende mannen klonk donderdagavond 12 oktober in de Zuiderzeehal in Wieringerwerf. En ook de meiden kon je buiten horen, want er werden weer volleybalwedstrijden gespeeld!

Iedereen was aanwezig: scheidsrechters, tegenstanders en onze eigen teams. Na het warmspelen konden de teams beginnen.  Onze jongens jeugd B (14 t/m 16 jaar) speelden hun wedstrijd tegen Alvoco. Een ijzersterke ploeg uit Alkmaar.  Maar het team liet geen spelletje met ze spelen! De jongens maakten het onwijs spannend in de eerste set. Ze maakten heel veel punten en het ging zeer gelijk op. Dit zorgde voor een eerste set winst met 25-23! Daarna bleven zij in de goede modes en bleef het spannend! Er werden heel veel AC’s gemaakt en er werd onwijs hard gesmashed. De jongens spelen dit jaar voor het eerst mee in de competitie en doen dit erg goed! Er wordt in de training veel geoefend op de technieken. Dit hebben zij in de wedstrijd goed laten zien. Het team mag dan ook zeer tevreden terug kijken op een mooie uitslag van 1-3 bij deze wedstrijd.

Een volleybal wedstrijd bestaat uit 4 sets, waarbij je een set gewonnen hebt als je 25 punten hebt gescoord. Daarbij moet je 2 punten verschil hebben met je tegenstander. Je speelt met 6 spelers in het veld waarbij op iedere positie een eigen functie is. Het is een echte teamsport waarbij je veel moet communiceren.

De meiden jeugd A (16 t/m 18 jaar) spelen dit seizoen dan ook voor het eerst met een vaste positie zodat ze op hun eigen positie kunnen trainen en daar ook goed in gaan uitblinken.

Hierdoor werd het een wedstrijd met een beetje uitdaging waar het er vaak spannend aan toe ging. Als je de afgelopen wedstrijd van het meiden A team wilt  beschrijven! Ze hebben uiteindelijk alle vier de sets gewonnen, dus dat betekende natuurlijk een feestje! Het opponenten team was aan de meiden van de Volleybal Vereniging Wieringermeer gewaagd, maar ze hebben zich niet laten kennen en er een mooi spel van gemaakt. De meiden hebben nu weer een aantal trainingen om alle puntjes goed op de i’s te zetten voordat ze in november opnieuw kunnen knallen. Waaronder één training waarin een oefen wedstrijd gespeeld wordt in de Zuiderzeehal tegen Reflection.

Laat meer zien
Back to top button