KorfbalNieuwsSportVerenigingsnieuws

Vido boekt winst in Enkhuizen

‘Winst voor Vido in Enkhuizen’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – De E-pupillen van korfbalvereniging Vido speelden hun een na laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie in Enkhuizen tegen DTS. Om 10.00 uur, bij prachtig zonnig weer en op een mooi kunstgrasveld begonnen de kinderen aan de wedstrijd. Voor de wedstrijd stonden DTS en Vido op een gelijk puntenaantal dus het beloofde een spannende wedstrijd te gaan worden.

De eerste helft ging dan ook gelijk op, waarbij beide ploegen goed verdedigden. Vido was wel de ploeg welke iets meer kansen creëerde, maar dit resulteerde nog niet in doelpunten. Aan het einde van de eerste helft zorgde Floor Schellevis voor het eerste doelpunt van de wedstrijd en de rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft ging ook weer gelijk op, maar het was Joost Gouwenberg die toch voor de 2-0 voorsprong zorgde. Het werd nog 1-2, maar met nog een kleine 10 minuten te gaan zorgde wederom Floor Schellevis voor een score; 1-3. Toen was de winst zeker, maar door twee verre afstandsschoten van Joost Gouwenberg was de wedstrijd gespeeld en konden de punten mee naar Wieringerwerf. Een prima wedstrijd van onze jeugd, waarin hard gewerkt en goed samengespeeld werd.

De strafworpenserie na de wedstrijd werd ook gewonnen, met maar liefst 4-0. Doelpuntenmakers: Julia van der Meer, Vicky Zhu, Joost Gouwenberg en Emma Gouwenberg. Volgende week staat de thuiswedstrijd om 10.00 op het programma tegen Roda uit Westzaan.