KorfbalNieuwsSport

Vido stelt tweede plaats veilig

WIERINGERWERF – De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie moest thuis tegen Roda uit Westzaan gespeeld worden.  OKV uit Oostzaan was vorige week al kampioen geworden, maar er stonden nog 3 ploegen, waaronder Vido, gedeeld tweede. Door winst zou Vido deze tweede plek dus veilig stellen. Vido was deze ploeg al een keer eerder tegen gekomen en had toen gewonnen en gezien de stand moest dit nu ook zeker weer kunnen.

De wedstrijd begon en al snel scoorde Joost Gouwenberg de 1-0. Al snel werd duidelijk dat Vido de betere partij was en dat het wachten was op meer doelpunten. Floor Schellevis zorgde voor de 2-0 en vele kansen daarna volgden. Roda had moeite met het goed verdedigen van Vido en vond erg lastig hun eigen korf te vinden. Vido had meer de bal en creeerde veel kansen. Met de rust stond het dan ook al 6-0. Na de rust bleef het krachtsverschil aanwezig en was het Vido dat haar publiek trakteerde op nog meer doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk bereikt bij een score van 11-0. Doelpunten werden gemaakt door Joost Gouwenberg (9x), Floor Schellevis en Emma Gouwenberg

De tweede plek werd veilig gesteld. Een zeer knappe prestatie aangezien de jeugd vorig jaar nog in de F-klasse meedeed en in deze leeftijdscategorie hoger heeft laten zien dat zij hierin prima mee kunnen doen. De strafworpenserie werd met 3-2 gewonnen; de doelpunten hier werden gemaakt door Floor Schellevis, Emma Gouwenberg en Jur Koolen.

Na de herfstvakantie worden de trainingen hervat in de sporthal en wordt begin de november gestart met de zaalcompetitie; een nieuwe competitie met weer nieuwe tegenstanders.