NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Wieringermeer – Dindua gestaakt na tumultueus duel

‘Sander Veenstra geveld door een elleboog’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – In de afgelopen speelronde stond de uitwedstrijd tegen Dindua op het programma voor Wieringermeer. Eenmaal gearriveerd in Enkhuizen had niemand van tevoren kunnen voorspellen hoe de wedstrijd deze middag uiteindelijk zou verlopen.

Wieringermeer schoot uit de startblokken op het kunstgras van Dindua. Vanaf ongeveer 20 meter van het vijandelijke doel, zette Robert Töpfer zijn tegenstander op het verkeerde been en haalde verwoestend uit. De bal belandde in de kruising en zette Wieringermeer binnen 5 minuten op een 0 – 1 voorsprong. De periode die volgde verloor Wieringermeer langzaam de overhand waardoor Dindua iets meer in de wedstrijd kwam. Wieringermeer had moeite om de organisatie overeind te houden nadat het noodgedwongen al twee keer moest wisselen in het eerste bedrijf. Xander Putting lag in de kreukels nadat hij in een duel tegen het hek naast het veld werd geduwd wat hem een gebroken pols opleverde. Niet veel later kon Sander Veenstra gaan douchen nadat een speler van Dindua hem naar de grond had geslagen. Het ironische was dat de scheidsrechter niets had waargenomen en dat de trainer van Dindua het gedrag van zijn team aanmoedigde. Vervolgens schopte dezelfde speler nog na bij Thijs Boersma, echter had de scheidsrechter hier een andere gedachte over.

´Thijs Boersma komt een teenlengte tekort´ – Foto: Bert Zuidhof

Al met al liepen de spanningen hoog op. Op voetbalgebied gebeurde er ook nog iets. Dindua wist zich weer in de wedstrijd te knokken door twee keer te scoren waarmee een 2-1 ruststand werd bereikt. De tweede helft kwam Wieringermeer goed uit de kleedkamer en wist weer enigszins een overwicht te creëren. Desondanks was het Dindua die bij een kluts situatie voor het doel van Robert Schoen de 3-1 maakte, wat het voor Wieringermeer wel heel lastig maakte. Een half uur voor tijd maakte Bas Zuidhof de aansluitingstreffer op aangeven van Ko Kempeneers. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter van Dindua werd een doelpunt toegekend aan Wieringermeer. De keeper van Dindua deed nog een schepje bovenop het hele tafereel en werkte Tim Zuidhof naar de grond die in zijn weg naar de scheidsrechter stond om protest aan te tekenen. Als gevolg van de spanningen in het veld en de incidenten die hadden plaats gevonden heeft Wieringermeer besloten om van het veld te stappen. Zo eindigde deze wedstrijd voortijdig met een stand van 3-2. Het is nu aan de KNVB welke gevolgen dit zal opleveren. Aankomende zaterdag staat er weer een thuisduel op het programma voor Wieringermeer. Op sportpark de Belboei is de tegenstander Fortuna Wormerveer. Aanvang 14:30 uur.

Laat meer zien
Back to top button