NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Wieringermeer in slotfase langszij Saenden

SLOOTDORP – Na een blik op de ranglijst zou Wieringermeer niet al teveel problemen moeten krijgen met laagvlieger Saenden, dat dit seizoen slechts vier overwinningen wist te behalen. In het uitduel werd door Wieringermeer een eenvoudige 1-5 overwinning
behaald.

Wieringermeer begon het thuisduel rommelig maar kwam amper in de problemen. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Saenden, al kwam het niet tot een vroege treffer voor Wieringermeer. Na ruim een half uur spelen haalde Sander  Veenstra de trekker over na een mooi opgezette aanval en bracht de ploeg op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust breidde Thijs Boersma de voorsprong uit naar 2-0. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht leek kwam Saenden toch weer terug in de wedstrijd.

Direct na rust ontving Saenden een strafschop nadat Manuel Groen zijn directe tegenstander in het strafschopgebied naar de grond duwde. Saenden ging niet in de fout vanaf elf meter en maakte de aansluitingstreffer. Een kwartier later kwam Saenden
zelfs op gelijke hoogte wat de wedstrijd weer volledig openbrak met kansen voor beide partijen. Het niveau van de wedstrijd zakte in deze fase behoorlijk in. Wieringermeer probeerde weer meer druk te zetten in de slotfase, wat tien minuten voor tijd werd
beloond. Uit een voorzet van Kempeneers stuitte Sander Veenstra in eerste instantie op de keeper. Thijs Boersma was er als de kippen bij en tikte de bal alsnog binnen in de rebound. Wieringermeer gaf hierna niets meer weg en wist zo de drie punten in eigen huis te houden na een moeizaam duel. Uitslag 3- 2. Zaterdag speelt Wieringermeer uit tegen Blauw Wit Wormerveer. Aanvang 14:30 uur.