GemeentenieuwsNieuws

Boodschap van wethouder Mary van Gent

'Iedereen kan wel eens hulp gebruiken'

Een bericht van Mary van Gent: “Er zijn inmiddels al meer dan twee maanden voorbij sinds de eerste maatregelen tegen het corona-virus werden afgekondigd. Een ontzettend lange periode vol beperkingen en onzekerheden. Het virus heeft een enorme impact op onze samenleving.

Zo hebben we zorgen over onze toekomst, de gezondheid van familieleden of over het voortbestaan van ons bedrijf. We missen vader, moeder, zoon of dochter, bijvoorbeeld omdat een verzorgingstehuis niet of nauwelijks toegankelijk is. Of de combinatie van thuis werken en de kinderen helpen bij hun huiswerk wordt ons soms wat te veel. Ik voel met u mee.

De maatregelen zijn hoognodig, maar hebben ontegenzeggelijk een enorme impact op ons. Het kan van grote invloed zijn op onze (geestelijke) gezondheid. Eenzaamheid en isolement kunnen op de loer liggen, maar ook fysieke klachten zijn niet denkbeeldig. Soms hebben we gewoon een beetje hulp nodig bij die geestelijke of fysieke klachten.

Dat geldt in verhoogde mate voor de groep 70+ers die tot de risicogroep behoren en daarom nog wat geïsoleerder moeten leven dan anderen. Maar voor iedereen in Hollands Kroon geldt: het is niet gek als u er even doorheen zit. Ik hoop dat u dat altijd voor ogen houdt. Het is niet vreemd als u even wat ondersteuning of hulp nodig hebt. Of dat nou geestelijke of fysieke hulp is.

We hebben in Hollands Kroon een grote lijst aan instellingen en instanties die klaar staan om u te helpen. Aarzel dus niet als u hulp nodig heeft en neem contact op met één van de instellingen hieronder. Daar zijn ze voor. Ze doen het heel graag, met alle liefde.

Ik wens u alle gezondheid toe. Hou vol en zie om naar elkaar.

Wethouder Mary van Gent

Instellingen en instanties die voor u klaar staan.

Daarnaast zijn er nog tal van andere (lokale) initiatieven die u uitstekend hulp kunnen bieden. Belangrijkste is dat u niet aarzelt en de hulp zoekt die u nodig heeft. Staat de hulp die u zoekt hier niet tussen? Neem dan contact met ons op en stel uw (hulp)vraag.

Laat meer zien
Back to top button