GemeentenieuwsNieuws

Hollands Kroon geeft online cursus voor gebruik van dienstverlening gemeente

HOLLANDS KROON – Door het coronavirus is de fysieke dienstverlening van Hollands Kroon lange tijd minimaal geweest. Vanwege de versoepelingen is de fysieke dienstverlening vanaf 1 juli weer opgestart en gaat men waar het kan weer op huisbezoek. De medewerkers van de gemeente merken dat de inwoners dat heel fijn vinden. Maar wist je dat u ook een heleboel zaken online bij de gemeente online geregeld kunnen worden? Hoe dat in zijn werk gaat wordt tijdens een webinar uitgelegd. De gemeente organiseert op woensdagavond om 19.30 uur een webinar. Een webinar is een workshop die plaatsvindt via het internet. Dit komt van het woord seminar, maar dan via het web en dus webinar. Uiteraard kun je tijdens de webinar ook vragen stellen over de dienstverlening.

De Corona-crisis dwingt ons als samenleving om meer digitaal te doen. Je ziet dat niet alleen de jongeren, maar ook de ouderen daar heel goed mee om gaan. Er kan ook veel meer vanuit huis dan men voor mogelijk hield. Denk aan huisartsenzorg, scholing, maar dus ook zaken met de gemeente. Via het webinar wil de gemeente je graag uitleggen hoe je in deze tijd online op de hoogte blijft en wat je kunt regelen via de gemeentelijke website.

Wat komt er tijdens het webinar aan bod?
Tijdens het webinar krijg je antwoord op een aantal vragen:

    • Hoe blijft ik op de hoogte van het nieuws van de gemeente?
    • Hoe weet ik of mijn buren gaan (ver)bouwen?
    • Hoe meld ik een ongemak in de openbare ruimte? Denk aan een kapotte lantaarnpaal, scheve stoeptegel of onkruid.
    • Waar meld ik het als ik iets gevonden of verloren heb?

Naast deze vragen komen er nog meer onderwerpen aan bod. Heb je zelf vragen over andere onderwerpen? Stel ze vooral tijdens het webinar.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via Academie Voor Jou. Na inschrijving ontvang je voordat het webinar begint een link. Klik op de link op het tijdstip van aanvang. Het webinar start vanzelf op woensdag 15 juli om 19.30 uur.

Laat meer zien
Back to top button