Ingezonden brievenNieuws

Ingezonden brief: Klacht over de pluizen-overlast in Wieringerwerf door Jeff Leever

Deze klacht over de pluizen-overlast in Wieringerwerf vandaag verstuurd naar Rijkswaterstaat… het wordt tijd dat ze er iets aan doen!

Geachte Mw./ Hr. van Rijkswaterstaat,

voor zoveelste jaar worden inwoners van Wieringerwerf geconfronteerd met de lawines aan grote vlokken van de populieren langs de A7. Met mooi weer blijven mensen binnen en wordt er geen buiten beleefd door deze overlast. Het is een foute wintersport beleving de lucht is zwanger van deze katoenachtige vlokken. Met als gevolg geregeld brand, 2 weken geleden zelfs nog! Elk jaar doet zich dit weer voor, ook in de buurt van en bij het AVIA pompstation. Levensgevaarlijk, maar gelukkig heeft de brandweer het op tijd kunnen blussen. Bij regen wordt deze smurrie erg glad op de fietspaden met als gevolg valpartijen.

Buiten zitten, buiten eten of wat willen drinken is bijna onmogelijk, het zit binnen enkele seconden in je glas of je eten. Ramen moeten overdag dicht, anders waaien de ‘katoenvlokken’ allemaal je huis in. Bewoners en bedrijven worden radeloos omdat er geen treffende maatregelen worden genomen … Rijkswaterstaat laat van klachten hierover tot op heden weten geen noodzaak te zien voor maatregelen. De verkeerde bomen zijn vroeger geplant! Er zijn ook andere soorten populieren die jaarlijks geen katoen bombardementen geven. Voorbeeld: voertuigen die hun ladingen niet afgedekt hebben krijgen forse boetes van oom agent. Bomen die met deze lading over de A7 heen waait, en een gevaar zijn voor motorrijders dat kan wel zonder vermaning? Het wordt tijd dat U er iets mee gaat doen s.v.p..

We hebben al genoeg overlast van de A7 door een veel te lage dijkje die moet fungeren als geluidswal en niet voldoet aan de norm. Met als gevolg dat mensen met hun ramen dicht slapen door het geluid en fijnstof in Wieringerwerf. Volksgezondheid staat hiermee al decennia ter discussie. Wat gaat U hieraan doen?

Jeff Leever

Laat meer zien
Back to top button