NieuwsPolitiek

Sylvia Buczynski opnieuw lijsttrekker Partij van de Arbeid

HOLLANDS KROON – Tijdens de algemene ledenvergadering op 27 november heeft de afdeling PvdA Hollands Kroon unaniem gekozen voor Sylvia Buczynski als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op twee staat Paul Medema en op drie Elbert Volkers.

Voor de PvdA is wonen een belangrijk speerpunt. Sylvia: ’De PvdA heeft voortdurend aangedrongen op de bouw van betaalbare woningen. Wil je de mensen hier een toekomst bieden moet je aantrekkelijk bouwen voor de starters en de doorstarters, en voor ouderen die wat kleiner willen wonen. Verduurzaming en vergroening van de woonomgeving, voldoende voorzieningen en de toegankelijkheid ervan staan ook hoog op het lijstje. Die koers gaan we doorzetten’. Als fractievoorzitter weet Sylvia, door haar goede contacten met provinciaal bestuur en Tweede Kamerleden, de vraagstukken die in onze uitgestrekte plattelandsgemeente spelen – denk aan datacenters – op de kaart te zetten. Er zijn nog heel veel uitdagingen; reden om vol enthousiasme de verkiezingsstrijd in te gaan.

Dat doet ze met een zeer divers team van ervaren kandidaten. Achter Sylvia, Paul en Elbert staan o.a. Ferre Koopman, Jorieke de Mol van Otterloo en Tines Kleine, die raadslid zijn geweest in verschillende gemeenten. Maar ook ervaren wethouders als Fijko van der Laan, Kees Looijestein en Jan Steven van Dijk staan klaar om de fractie te ondersteunen.

Laat meer zien
Back to top button