NieuwsRegionaal nieuws

Fietsen voor Fietsen op 5 september op Wieringen

WIERINGEN – Met de wind in haren en de zon op je gezicht leidt de route je over het eiland met vergezichten, meidoornhagen, stuwwallen en natuurlijk de historische boerderijen.  De Soroptimistenclub Wieringerland organiseert in plaats van de bekende tuinronde dit jaar een fietsevenement over dit “verborgen” Waddeneiland met als thema ‘De historische Wieringer boerderijen’. Nieuwsgierig naar de kenmerken van de typische boerderijen van Wieringen? Kom en ga het beleven!

Pak de fiets, step of skeelers, of wandel je liever? Er zijn 2 routes één van 8 km en één van 25 km.

Sommige tuinen bij de boerderijen zijn opengesteld voor een bezoek. En op twee plekken zal er ook een expositie zijn van de kunstenaressen Nelly Besseling, Saskia van Zon en Ivonne Verhagen. Zij maken beelden van diverse gesteenten o.a. van speksteen, serpentijn, albast en seleniet.

De routes kunt u afhalen vanaf 10.00 uur op 2 startpunten, Westerlanderweg 55 op Westerland en aan de Elft 41 in Hippolytushoef. De prijs van de Fiets- en/of wandelroute bedraagt € 8,00 p.p. inclusief een kopje koffie of thee.

Met uw deelname steunt u de actie Fietsen voor Fietsen. De opbrengst van deze dag, wordt gedoneerd aan de stichting “Cycling out of Poverty”. In Kenia en Oeganda kan de fiets een sleutelrol spelen in het verbeteren van de toegang tot inkomen, onderwijs en gezondheidszorg. Met deze actie hopen we genoeg in te zamelen om 3 fietsen te kunnen kopen. Waardoor zo’n 300 huishoudens een betere toegang tot de gezondheidszorg krijgen.

 

Laat meer zien
Back to top button