NieuwsRegionaal nieuws

Fietsersbond niet tevreden over uitleg gemeente

WESTERLAND –  Dat de situatie er op Westerland niet veiliger op is geworden bestreed de gemeente Hollands Kroon afgelopen donderdag met een persbericht waarin de meest gehoorde klachten van die dag werden beantwoord. Daarin werd aangegeven dat de gemeente overleg gehad heeft met Veilig Verkeer Nederland, de politie en de fietsersbond over de aan te brengen wijzigingen. In het persbericht van de gemeente wordt aangegeven dat dit overleg heeft geleidt tot de uitvoering van de wegversmallers zoals die nu zijn aangebracht.

Niets blijkt minder waar…… Er zijn inderdaad gesprekken geweest met de eerder genoemde partijen, maar niet over de definitieve vormgeving van de wegversmallers. De redactie van van onze collega’s van Wieringernieuws nam contact op met de fietsersbond. De volgende reactie kwam binnen op de redactie:

Geachte redactie,

In uw artikel over de chicanes op de Koningsweg staat, dat deze deze snelheidsverlagers in overleg met de Fietsersbond zijn aangebracht. Dat is ten dele juist. Alle partijen in het verkeersoverleg zijn er van overtuigd, dat chicanes een middel zijn om de snelheid te verlagen. Over de gekozen uitvoering is er geen overleg geweest. Mocht dat wel zijn gebeurd, dan zou de Fietsersbond niet akkoord zijn gegaan met de uitvoering. Ik neem aan, dat u dit als rectificatie in uw nieuwsblad zult plaatsen.

Met vriendelijke groeten,

Secretaris Charles van der Mark
Fietsersbond afdeling Noordkop

Vrijdag constateerde mediapartner NH Nieuws al dat de Westerlanders niet gelukkig zijn met de aanpassingen. Ook politieke partij OHK heeft donderdag al vragen gesteld over de uitvoering en de gedachte achter de wegversmallingen. Kortom de laatste woorden over deze aanpassingen in Westerland zullen nog wel niet gesproken zijn.

Laat meer zien
Back to top button