‘t Zijveld decor van bekerfinales zaalhandbal

'E1 die hadden de dubbel knap weten te veroveren met de speelsters:  Naomie, Joya, Channé, Ilva, Lois, Mandy, Beau en Britt' - Foto: Theo Moras
‘E1 die hadden de dubbel knap weten te veroveren met de speelsters: Naomie, Joya, Channé, Ilva, Lois, Mandy, Beau en Britt’ – Foto: Theo Moras

Een bijdrage van Theo Moras.

’T VELD – Het is traditie om het handbalseizoen af te sluiten in Sporthal ‘t Zijveld met de regionale handbalbekerfinales. Zaterdag 11 juni en zondag 12 juni werden er in totaal 16 finales gespeeld door 10 verschillende verenigingen uit de regio. Diverse verenigingen kwamen met meerdere teams in actie.

Maedilon/VZV had het voordeel van de thuis-hal al is daar bij zulke wedstrijden meestal weinig van te merken. Iedere finalist heeft z’n eigen supportersschare mee om de beker in de wacht te slepen. Ook daar spelen de zenuwen ook een belangrijke rol. Alleen de winnaars krijgen de beker. Bij gelijkspel wordt er verlengd tot er een winnaar overblijft.
VZV E1
Bij VZV behaalde de meiden van E 1 de Dubbel, door na het kampioenschap van vorige week nu ook beker van Noord-Holland in de wacht te slepen. Als eerste van alle finales kwamen de meiden van VZV E1 in actie tegen DSS E1 een sterk team, ook in de competitie bleken ze al aan elkaar gewaagd te zijn. Er werd goed verdedigd en de aanvallen werden goed afgerond waardoor met de rust een 6-2 voorsprong te zien was. Na een dipje in de tweede helft mocht VZV ook door goed keeperswerk de beker door een ruime 13-7 overwinning in ontvangst nemen wat de dubbel betekende. Dat werd dus nogmaals met de platte-kar door de dorpen.

VZV F1 – VZV F2
Voor de meiden van de F1 en F2 stond de finale van de Beker tegen elkaar op het programma. De meiden waren in deze wedstrijd goed aan elkaar gewaagd, de meisjes van de F2 hebben alles uit de kast gehaald om de F1 bij te blijven. Met een eindstand van 13-16 heeft de F1 uiteindelijk de wedstrijd gewonnen.  Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien. Eerst ging de F1 een rondje met de cabrio door het dorp, daarna ging ook de F2 als verliezend finalist een rondje met de cabrio door het dorp.

VZV D1 – SEW D1
De meiden van VZV D1 speelden tegen SEW D1. Het werd een wedstrijd vol van spanning en sensatie. Na een ruststand van 7-7, wat 2 weken terug nog de eindstand was met de veldcompetitie, begon de tweede helft. De meiden stonden beresterk te verdedigen wat een paar keer resulteerde in een penalty. Keepster Mieke zat er alle keren heel dichtbij. Met 2 man minder door 2 minuten straffen moesten de meiden alle zeilen bijzetten. Gelukkig leverde dit geen tegendoelpunten op. Met nog 1 minuut op de klok stond VZV 11-12 achter, de spanning in de slotminuut was te snijden met nog 20 secondes op de klok werd alsnog de gelijkmaker gemaakt eindstand 12-12.

Dus kwamen er nog 2 x 5 minuten verlenging bij, de eerste 5 minuten vlogen voorbij de stand was toen 13-13. De tweede 5 minuten verlenging met nog 1.30 seconde op de klok werd het 14-13 voor VZV nu was echt spannend als het maar niet weer gelijk zou worden. VZV D1 hield de voorsprong vast, bij het laatste fluitsignaal een eindstand van 14-13  en waren ook zij bekerkampioen!! Een grote ontlading van de enorme spanning maar de winst was dik verdiend ook deze meiden gingen een rondje op de platte kar door de dorpen ’t Veld en Zijdewind, maar ook omdat ze vorige week net al de E1 Kampioen geworden waren.

Het waren twee dagen met bijzonder geslaagde bekerfinales in ‘t Zijveld, het leverde dus het maximale aantal bekers op voor VZV en een verdienstelijke medaille voor tweede plaats van de meiden van F2.