V&L een maatje te groot voor Maedilon/VZV

Een bijdrage van Theo Moras

'Topscorer Kim Jimmink in actie' - Foto: Theo Moras
‘Topscorer Kim Jimmink in actie’ – Archieffoto: Theo Moras

‘T VELD – VZV was in Geleen niet opgewassen tegen V & L. Toch kwam VZV  in de beginfase op een 2-3 voorsprong door doelpunten van Linsey Perre 2x en Kim Jimmink.
V&L nam daarna de touwtjes stevig in handen, alleen Joyce Hillen wist in die fase nog een strafworp te benutten. De volgende strafworp werd echter gemist waar V & L de score opvoerde ondanks tal van goede reddingen van de VZV keepsters.

Net als in de twee voorgaande wedstrijden werden er ook in deze wedstrijd meerdere onbenut gelaten. V&L benutte de toegekende strafworp wel en door de twee minutenstraf voor Lotte Prak kwam Maedilon/VZV in ondertal te staan waardoor het op een grotere achterstand werd gezet. Coach Betty Plasmeyer vroeg bij 10-6 een time out aan maar dit had niet het gewenste gevolg. Bij rust keek Maedilon/VZV tegen een 14-8 achterstand aan.

Na rust waren de eerste twee treffers voor VZV, Dympie Keesom en Lotte Prak brachten de achterstand terug naar 14-10. Ook nu nam V & L het heft weer snel in handen en werd de achterstand behoorlijk vergroot, halverwege de tweede helft keek het team van VZV zelfs tegen 23-13 achterstand aan. V&L was op alle fronten beter, via 26-15 werd de eindstand 28-18 en bleek deze tegenstander die vorig jaar op de vierde plaats beslag wist te leggen nog steeds een maatje te groot te zijn. Eindstand 28-18.

Doelpunten:
Kim Jimmink 5, Lotte Houtenbos 4, Albertine Abube 2, Linsey Perre 2, Joyce Hillen 1, Lotte Prak 1, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1 en Dymphie Keesom 1.

Komende zaterdag speelt Maedilon/VZV Dames 1 tegen Klink Nijland Kwiek Dames 1. De wedstrijd begint om 20.30 uur in Sporthal ‘t Zijveld. De heren van       Maedilon/VZV spelen tegen Cometas in het voorprogramma van de dames. Aanvang van deze wedstrijd is om 18.45 uur.