NieuwsVerenigingsnieuws

Vrij werk bij fotoclub Het Derde Oog

‘Spiegeling van huisjes aan de Reitdiep-haven in Groningen’ – Foto: Sacha Schaafstra

WIERINGERWERF – Tweeëntwintig prachtige foto’s prijkten aan de wand van ’t Atelier in de Cultuurschuur, variërend van landschap tot portret, van doorkijkje tot spiegeling, van kleur tot zwart-wit en van concreet tot abstract. Stuk voor stuk waren ze de moeite van het bekijken en bespreken waard. Om uit dit gevarieerde aanbod een top drie van de avond te kiezen, was geen eenvoudige opgave.    

Ria Pöhler wist de derde plaats te veroveren met een zwart-wit foto van het stationsgebouw van Arnhem. Het lage camerastandpunt en enorme perspectief versterken de sfeer van het station. John Vrolijk maakte een mysterieuze opname van een dame bij een fontein, gefotografeerd in de weerspiegeling van een raam. Dit beeld, dat de fantasie prikkelde en veel vragen opriep, leverde hem de tweede plaats op.

Winnaar van de avond was Sacha Schaafsma met een weergave van een spiegeling van huisjes aan de Reitdiep-haven in Groningen. Het water is spiegelglad en de bonte, warme kleurschakering aan huizen steekt zeer fraai af tegen de (gespiegelde) donkere nacht. Mooi zijn ook de lantaarnlichten in de vorm van sterretjes rechts in beeld. Met een diafragma van tien en belichting van 90 seconden creëerde Sacha deze bijzondere nachtopname, goed voor de eerste plaats.

Maandag 3 april is de eerstvolgende clubavond met als thema ‘Fotokopie-Stranger’. Het is dan de bedoeling om een bestaande foto, getiteld ‘Stranger’, zo exact mogelijk na te maken. De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Belangstellenden die deze clubavond willen bijwonen, zijn van harte welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button