Er op uitNieuwsWieringermeer

35e Internationale Vrouwendag Hollands Kroon

WIERINGERWERF – ‘Vrijheid’ is het thema voor 2020. Wat betekent vrijheid voor jou? De Internationale Vrouwendag, op 8 maart in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, vraagt aandacht voor de vrijheid van meisjes en vrouwen, ook in Nederland. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vrouwenbesnijdenissen, vrijheid van wonen, beleven, bewegen en werken, straatintimidatie; het zijn enkele zaken die de vrijheid van vrouwen ernstig kunnen beperken.

Dit jaar heeft de organisatie het aansprekende theaterprogramma van Lenny Kuhr, ‘Vrijheid’, op het programma staan. Met haar unieke stem vol glans en kracht en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, op eigen wijze haar verhaal vertellen. Voorafgaand aandacht voor Internationale Vrouwendag met de Soroptimisten, Amnesty International en Freedom Flame (tulp). De vertegenwoordigers worden kort geïnterviewd door Erzsébet Thomasse.

Vrouwendag staat al ruim honderd jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland. In onze regio is het dit jaar de 35e editie.

Internationale Vrouwendag Hollands Kroon wordt mogelijk gemaakt door de diverse vrouwenverenigingen. Deze vrouwenverenigingen organiseerden de eerste 25 jaar de dag op Wieringen, de laatste tien jaar was de vrouwendag in handen van de huidige werkgroep, bestaande uit Erzsébet Thomasse, Janneke de Regt, Tineke Hoekstra en Hennie Helsloot. Na de komende viering hoopt de organisatie, na tien jaar, het stokje over te kunnen dragen aan een nieuwe lichting met nieuwe, frisse ideeën.

Aanvang programma 14.00 uur, inloop 13.30 uur, locatie Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Entree € 5,00 , aanmelden is noodzakelijk vrouwendaghk@gmail.com. Meer informatie op de Facebookpagina Internationale Vrouwendag Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button