NieuwsWieringermeer

Cultuurschuur weigert onwelwillende gasten toegang tot lezing

WIERINGERWERF – Om in de coronatijd je deuren te mogen openen moet je voldoen aan de nodige protocollen die in overleg met de gemeente Hollands Kroon zijn opgesteld. In die protocollen worden maatregelen beschreven waar je instantie aan moet voldoen. Zo gelden er ook extra regels in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Het protocol vereist dat alle bezoekers die binnenkomen meteen hun handen desinfecteren en ook de 1,5 meter maatregel wordt in de gezamenlijke ruimtes gehandhaafd. Op de Facebookpagina van De Cultuurschuur valt te lezen dat de vrijwilligers gisteravond 3 dames de toegang tot de Cultuurschuur hebben moeten weigeren omdat ze zich niet aan de geldende protocollen wensten te houden.

‘Onze baliemedewerker gaf aan dat ons protocol voorschrijft dat onze gasten bij de entree even hun handen desinfecteren met de gelletjes die bij de entree staan. “Zinloos” volgens de dames en “wij doen niet mee aan die onzin”, alle drie hadden ook een allergie voor onze gels. Vriendelijk werd nog eens uitgelegd dat de bepalingen in ons protocol voorwaarde zijn geweest om de deuren van de Cultuurschuur weer te mogen openen. Ook legden we uit dat in de theaterzaal het regime geldt van anderhalve meter en de dames gaven aan ook niet van plan te zijn zich daaraan te houden.’ meldt de Cultuurschuur op Facebook. Het gevolg was dat de drie dames de toegang tot de Cultuurschuur werd geweigerd.

Laat meer zien
Back to top button