NieuwsWieringermeer

De prinsen van CV De Meerkoetelaars door de jaren heen

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

WIERINGERMEER – Carnavalvereniging De Meerkoetelaars kent een rijke historie. In 1955 Piet Bergmans de eerste prins die de vereniging kende. Onder de naam ‘Pierre I’ nam de prins voor de eerste keer de feestende menigte op sleeptouw.

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Tussen Prins Pierre I en Prins Rapidos zitten nog de nodige andere prinsen waarvan we er velen bij naam kennen. Daarom werd er in 2015 een prinsengalerij geopend. Namen als Ad van Oers (Prins Obelix – 1970), Wil Datema (Prins Asterix – 1971) & (Prins Ornitho IV – 1976) , Ben Tops (Prins Fulicaat – 1978) & (Prins Jubal – 1989), Rien Deijkers (Prins Ornitho VI – 1980) zijn natuurlijk in de polder bekend.

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Ook waren er prinsen die deel uitmaakten van de Raad van elf en de gemeenteraad (of inmiddels wethouder waren). Zo werd Theo Groot ook tweemaal prins bij de Meerkoetelaars in 1987 als ‘Prins Festus Vittatis’ en in 2002 onder de naam ‘Prins Present’. Peter Ruyter, destijds wethouder voor het CDA, wist in zijn actieve tijd binnen de Meerkoetelaars het ambt van prins telkens te ontlopen.

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Tot een reünie in 1998 waarbij vele oud raadsleden ook uitgenodigd waren. Uit de aanwezigen werd destijds de nieuwe prins gekozen en dat werd Peter Ruyter alias ‘Prins Pinky’.

Afgelopen zondag werd de nieuwste plaquette toegevoegd aan de eregalerij der prinsen. De naam van de huidige prins, Prins Rapidos, prijkt nu aan de wand met daaraan de namen van enkele van zijn illustere voorgangers.

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga 

Laat meer zien
Back to top button