Er op uitNieuwsTheaterWieringermeer

De Vlucht: de onderwaterzetting van de Wieringermeer herrijst

WIERINGERMEER – Twee weken wordt er bij het Dijkgatbos al hard gewerkt aan een bijzondere locatievoorstelling. Op 21 & 22 augustus zullen bezoekers de vlucht voor het water na de onderwaterzetting kunnen herleven.

Stilzitten is niks voor Irene van Oers van Cultuur Binnen de Dijken. Na een lange radiostilte door Covid-19 is het weer tijd voor een cultureel project in Hollands Kroon. Wat is er mooier dan dit samen te doen met de inwoners van de gemeente. Jong en oud, ervaren of onervaren, iedereen kon zich opgeven.

Het thema liegt er niet om. Het is 1945, de bevrijding is bijna daar en dan ineens: BOEM! De Duitsers blazen de dijk op. Daar komt het water op de boerderijen af, de Wieringermeer raakt op de vlucht. De onderwaterzetting, een belangrijk deel van de geschiedenis dat we niet willen vergeten. Daarom organiseert Stichting Cultuur binnen de Dijken het theaterproject waarmee we deze vlucht voor het water met de bezoekers willen herleven.

Deze voorstelling komt niet vanzelf aandrijven. Al een ruime week staan de tenten van het repetitieterrein te pronken in een weiland naast zorgboerderij de Dijkgatshoeve. Omringd door koeien, bomen en water. Een unieke locatie waar het aan inspiratie niet kan ontbreken. Deelnemers geleid door professionele regisseurs en docenten werken hier om een onvergetelijke locatievoorstelling te maken. Dit alles met als leidraad de vlucht voor het water.

Op 21 en 22 augustus is het resultaat te bewonderen. Een korte wandeling gevuld met bijzondere dans-, vertel-, muziek- en theaterscenes laat de bezoeker voelen hoe het was toen. Dit gebeurt op twee boerderijen en de dijk ertussen. Zo wordt men meegenomen langs de toenmalige vluchtroute. Even weg uit het heden, maar wel op een veilige manier. Er wordt zeker rekening gehouden met de coronamaatregelen. Daarom worden de bezoekers gespreid in groepen en kunnen er kaarten geboekt worden voor verschillende tijdvakken.

Wil je mee met De Vlucht? Kaarten zijn verkrijgbaar via webshopcultuurbinnendedijken.nl. De voorstellingen starten op zaterdag 21 en zondag 22 augustus tussen 13:00 -13:45-14:30 en om 15:15 uur nabij het Dijkgatbos. Meer informatie over De Vlucht vindt u op de website: cultuurbinnendedijken.nl

Laat meer zien
Back to top button