NieuwsSportVoetbalWieringermeer

DWOW buigt voor koploper, Flevo gedoodverfde kampioenskandidaat na winst tegen Schagen United

WIERINGERMEER – In Zwaag moest DWOW vandaag zijn meerdere erkennen in s.v. Westfriezen. De ruststand van 1-1 bood nog genoeg perspectief voor een positief resultaat tegen de koploper. Na 10 minuten kwamen de westfriezen op voorsprong door een doeltreffend schot van afstand. In de 29e minuut kon Joey Noor uit een fraaie vrije trap van Rick Buisman in één keer uithalen en de gelijkmaker produceren. In de tweede helft kon het iets doortastendere Westfriezen uit een vrije trap de 2-1 binnenkoppen. Er volgden hierna nog flinke kansen voor DWOW (o.a. een dubieus afgekeurd buitenspeldoelpunt) maar gescoord werd er helaas niet meer. (Foto: A-Producties). De DWOW-dames hebben vandaag met 5-0 gewonnen van EMM ’21.

In Schagen mocht Flevo in het hol van de leeuw zijn 1e positie tegen Schagen United verdedigen. In de eerste helft nam Flevo een voorschot op de overwinning door een 0-1 ruststand, geproduceerd door Sidney Schaafstra. In het begin van de tweede helft stond de wedstrijd op zijn kop, Schagen United scoorde in 3 minuten tijd namelijk 2 keer, waardoor de rollen waren omgedraaid en het schager publiek er even goed voor ging zitten. Flevo herpakte zich echter op een volwassen wijze. Door doelpunten van Mike Zomerdijk en Freek Vrenegoor (zie filmpje) kwam Flevo ijzersterk terug. De 2-3 voorsprong werd met hand en tand verdedigd en werd uiteindelijk ook de einduitslag, tot groot genoegen van het team en de meegereisde supporters.  (film: JM-Pictures)

Gisteren wisten de heren van CVW Opperdoes knap met 2-1 te verslaan. De dames van CVW verloren helaas met 1-2 van Zaandijk, waardoor de laatste positie niet kon worden verlaten.