ExpositiesNieuwsWieringermeer

Expositie Cora Vries in de Cultuurschuur

‘Drie van de werken van Cora Vries voorzien van een gedicht in de hal van de Cultuurschuur’ – Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

WIERINGERWERF – In de maand september exposeert, de in Wieringerwerf geboren, Cora Vries in de Cultuurschuur met haar schilderijen. De expositie heeft de naam ‘Zie mij’ meegekregen. Naast de schilderijen van Cora hangen de gedichten van Mariet Lems. De schilderijen van Cora hebben Mariet Lems geïnspireerd tot het schrijven van gedichten. Dit heeft geresulteerd in de gezamenlijke bundel Zie mij, deze bundel wordt tijdens de opening van de expositie gepresenteerd en is te koop.

Mariet is specialist literatuureducatie, cultuurcoach, dichter en tekstschrijver. Daarnaast houdt ze zich bezig met fotografie. Cora woonde tot haar twintigste in de Wieringermeer en verliet haar geboortegrond voor een opleiding als grafisch ontwerper aan de Kunstacademie in Groningen. Daarna volgde ze een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, vrije afdeling tekenen en schilderen. Sinds 1990 is ze werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en heeft een onderneming onder de naam Cora Vries Woord en Beeld. Ze heeft verschillende tentoonstellingen op haar naam staan in binnen-en buitenland. Als zzp’er werkt ze voor kunstinstellingen in Noord- Holland als docent beeldend, ontwikkelt lesprojecten en is werkzaam als ‘kunstenaar in de klas’ op basisscholen. Cora woont en werkt in Alkmaar.

De expositie wordt vanmiddag om 16.00 uur in de Cultuurschuur geopend.

Laat meer zien
Back to top button