BedrijvennieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Fender Innovations wint eerste Lelyprijs

Foto: Wethouder Frits Westerkamp
Foto: Wethouder Frits Westerkamp

WIERINGERWERF – De allereerste Dr. Ir C. Lelyprijs voor innovatief ondernemerschap is gewonnen door Fender Innovations BV uit Wieringerwerf. Een fender is een soort stootrand voor schepen. Interflow BV uit Wieringerwerf legde beslag op de tweede plaats, Sandfirden uit Den Oever maakte de top drie van innovatieve bedrijven compleet.

Kunstwerk
De winnaar mocht een prachtig kunstwerk (zie foto) van Hans Blank uit Den Oever in ontvangst nemen. Daarnaast doet Fender Innovations als vertegenwoordiger van Hollands Kroon mee aan de Ondernemersverkiezing Noord-Holland.

Innovatief en maatschappelijk
Juryvoorzitter en wethouder van Hollands Kroon, Theo Meskers: “Hollands Kroon is een broedplaats voor veel innovatieve bedrijven. Zij dragen bij aan onze economische ontwikkeling. Fender Innovations is een prachtig voorbeeld daarvan. Naast de grote innovatieve kracht is de jury ook onder de indruk van de maatschappelijke betrokkenheid van Fender Innovations.”

De jury
De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jeanette de Boer van de Ondernemers Federatie Hollands Kroon, directeur bedrijven Arno Mulder van de Rabobank Kop van Noord-Holland en directeur Thijs Pennink van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Wethouder Theo Meskers was de voorzitter van de jury, maar stemde niet mee. De Dr. Ir. C. Lelyprijs is een tweejaarlijkse prijs voor innovatieve bedrijven in Hollands Kroon. De volgende verkiezing is dus in 2018.

Laat meer zien
Back to top button