NieuwsSportVoetbalWieringermeer

Flevo schiet De Koog aan flarden en kan bijna op zoek naar platte kar

MIDDENMEER – In de inhaalwedstrijd vanavond in Middenmeer deed Flevo goede zaken.  In het eerste kwartier was er qua spelniveau weinig verschil waar te nemen tussen de trotse koploper Flevo en de nummer 7, De Koog van Texel. Het eerste gevaarlijke moment vond zelfs plaats voor het Flevo doel. Keeper Mike Harms had een bal niet klemvast waardoor De Koog bijna kon scoren. Langzamerhand verbeterde het spel van Flevo zich, wat resulteerde in een aantal redelijke kansen. Nadat Mike Zomerdijk loeihard op de paal had gemikt, was het de andere topschutter Freek Vrenegoor die middels een van richting veranderde vrije trap in de 27e minuut de 1-0 kon aantekenen. Nog geen minuut later zette Wout Huybregts goed door op rechts en kon hij fraai de 2-0 aantekenen. Met deze stand werd ook gerust.

Flevo kwam kiplekker uit de kleedkamer en liet in deze 45 minuten zien waarom het ruim bovenaan staat in de 4e klasse. Er volgde een ware doelpuntenregen en de Texelaars konden er alleen maar naar kijken. Zo volgden de 3-0 (Mike Zomerdijk) en de 4-0 van Sidney Schaafstra na een goede assist van Wout Huybregts. Hierna werd het 5-0 door Freek Vrenegoor, een zeer fraaie vrije trap in de linkerbovenhoek en tekende Mike Zomerdijk voor de 6-0.

In één van de spaarzame keren dat er spelers van De Koog hun eigen helft verlieten kregen de eilandbewoners een penalty waardoor het 6-1 kon worden. De honger van Flevo was echter nog niet gestild. Invaller Michel Valk gaf een prachtige assist op de andere invaller Rick Harms, die zowaar zijn allereerste goal voor Flevo 1 kon maken. In de 85e minuut strooide Mike Zomerdijk nog een laatste restje zout in de Texelse wonden waardoor het duel eindigde met een knetterharde 8-1 overwinning. Zondag volgt het thuisduel tegen de nummer 2 Succes. Bij winst kan Flevo het kampioenschap eigenlijk niet meer ontgaan. Ja, het zijn mooie tijden voor de Flevo spelers en supporters!