KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Goede zaterdag bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 19 juni kwamen er twee teams van Vido in actie; de D1 en de E. De D1 moest al vroeg op pad, want zij moesten om 9.00 uur spelen in Assendelft. Vorige week bleek Groen Geel echt een maatje te groot, vandaag Furore. Op het mooie complex in Assendelft en op het hoofdveld mochten de Vido‘ers hun kunsten vertonen. Al snel bleek dat Furore en Vido aan elkaar gewaagd waren en ging de wedstrijd over en weer.

Aan beide kanten vielen kansen, maar het was Emma Gouwenberg die aan het einde van het eerste kwart de openingsscore op het bord zetten. Vido speelde goed samen en onder de korf kon goed de aangeef en de afvang neergezet worden, wat voor een paar mooie kansen zorgde. Voor de rust werd het nog wel 1-1. Na de rust pakte Vido goed door en was meer aan de bal en was gevaarlijker in de aanval. Na wederom goed vrijgespeeld was het weer Emma Gouwenberg die voor de voorsprong zorgde. In de aanval werd hard gewerkt om het de tegenpartij lastig te maken met het opbrengen naar de aanval, waardoor regelmatig de bal onderschept werd.  In het laatste kwart zorgde voor goed verdedigwerk en een sterk steunende Maja Kobzdej dat er lange aanvallen aan Vido-zijde plaats kon vinden. Het was Floor Schellevis die voor de 3-1 zorgde en daardoor de winst veilig stelde. Een verdiende overwinning, waarbij iedereen weer hard gewerkt had. Joelle van Wordragen en Thijmen Roelofsen mochten deze zaterdag hun debuut maken in de D1 en dat deden zijn erg goed.

De E moest naar ZKV in Zaandam. Om 11.15 uur moesten de geelblauwen het opnemen tegen de tegenstander in het zwart en wit. Met zijn vieren, Daniël Keekstra, Arsema Tesfalem, Sterre Koopman en Zilvan Koopman ging Vido de strijd aan. Ook deze wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar het was Vido die het eerste doelpunt noteerde; Sterre Koopman zorgde voor de 0-1. Het werd 1-1, maar door goed samenspel voor rust kon Vido de voorsprong vergroten en was het met de rust 3-1 voor Vido; doelpunten door Daniël Keekstra en Sterre Koopman. Na rust werd het 4-1 door nogmaals Sterre Koopman. Maar zoals altijd is de wedstrijd pas gespeeld na het laatste fluitsignaal en werd het nog een spannende tweede helft. ZKV kwam terug naar 3-4 en zelfs naar 4-4, maar door twee doelpunten van de topscoorster van deze wedstrijd Sterre kreeg Vido weer lucht en stond het 4-6. ZKV zorgde voor een spannend slot door de aansluitende treffer te maken, maar Vido trok gelukkig aan het langste eind de eindstand bleef 5-6; ook deze wedstrijdpunten gingen mee naar Wieringerwerf. De strafworpenserie werd in het voordeel van ZKV; zij wonnen met 3-1. Het doelpunt aan Vido-zijde werd gemaakt door Daniël Keekstra.

Volgende week staan er drie wedstrijden gepland, waarvan twee in Wieringerwerf; om 9.30 uur de E en om 10.30 uur de D1. De D2 speelt uit tegen Celeritas in Alkmaar.