Er op uitFilmLezingNieuwsWieringermeerWorkshop

Het programma van de Cultuurschuur voor de komende week

Allereerst het vervelende nieuws dat Margriet Eshuijs de griep heeft en niet komt optreden! Haar concert is uitgesteld tot 27 oktober, dus die datum kan alvast in de agenda. 

Zondag 18 maart start de eerste workshop Vloggen. In samenwerking met Marco Emmerig van Tunes4U en Robin Kreuk van Link organiseert de Cultuurschuur deze 5-delige cursus voor de jeugd van 10 tot 15 jaar. Zelf filmen en editten en zo je eigen verhaal vertellen. Benieuwd naar de resultaten? Op 22 april worden ze getoond aan het publiek in ons filmhuis.

Woensdag 21 maart is de hal van de Cultuurschuur omgetoverd tot stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wie komt stemmen kan gelijk nog even genieten van de expositie van Monique Boncz. Een prachtige tentoonstelling van al haar glasmozaieken. De smalle, soepllopende voeglijnen zijn haar handtekening. Soms gebaseerd op de natuur, soms abstract, maar steeds een boeiend en zeer kleurrijk spel van vorm, kleur en patronen.

Vrijdag 23 maart ontvangt het Nut Jolanda Linschoten in de theaterzaal voor een multimedia presentatie over haar hardlooptocht door Groot Britannië . Niet de race maar de reis, is een dapper en eerlijk verhaal over trailrunnen, misbruik, schuldgevoel, eenzaamheid én vrijheid. De aanvang is 19.30.

Filmhuis De Cultuurschuur

Vrijdag 23 maart de bekroonde film “de kinderen van Juf Kiet”. Over een basisschoolklas met vluchtelingenkinderen uit Syrie, Eritrea, Irak. Angstig en getraumatiseerd komen ze bij juf Kiet die op onnavolgbare wijze tracht de kinderen weer wat vertouwen te geven. Een bijzonder kijkje in een kleine wereld waarin de hele wereld samenkomt.

Zaterdag 24 maart draait het jeugdfilmhuis Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. Dummie heeft heimwee en keert terug naar Egypte, maar dat gaat niet zo makkelijk…

 

Laat meer zien
Back to top button