NieuwsWieringermeer

Jaaroverzicht 2019: Januari

'Een terugblik op het jaar 2019'

Evelien Vijn debuteert bij de senioren tijdens NK marathon
Naar aanleiding van de goede resultaten in de regiotop marathon mocht Evelien Vijn als 16 jarige haar debuut maken op 1 januari tijdens het NK marathon senioren. Aan de start stonden 88 dames. De marathon werd verreden over 100 rondes, het dubbele van wat Evelien ooit heeft gereden. De gemiddelde snelheid van de rondes varieerde tussen 34.4 en 41,9 km/h. Evelien heeft de wedstrijd heel knap in het peloton uitgereden en werd 41e. Later die maand werd ze derde tijdens de finale van de Regiotop. De 16 jarige B-Junior werd hiermee ook 3e in het eindklassement en 2e in het jongerenklassement.

Foto’s: Paul van Tuil, Corn Bunting en Fred Visscher


Drie zeldzame vogelsoorten in de Wieringermeer

Het jaar 2019 begint goed voor de vogelaars in Hollands Kroon. In de eerste dagen van het jaar werden er drie soorten gespot in de Wieringermeer. Allereerst de Humes Bladkoning aan de Ir. Krijnstraat in Wieringerwerf. In de werkhaven van De Oude Zeug werden drie grauwe gorsen gespot.  En bij gemaal Leemans spotte men een Buffelkopeend. Drie zeldzame soorten binnen een straal van circa 5 kilometer.

Foto: De Meerpeen/Alexander Bügel


Huizen aan de Brugstraat klaar voor de sloophamer

Na enkele jaren bewoning onder de anti-kraak regeling valt het doek nu definitief voor de woningen aan de Brugstraat tegenover de Oude Beurs. Van de 12 woningen werden er 10 verhuurd via Gapph vastgoedbeheer. Het bedrijf dat namens de Wooncompagnie de anti-kraakbewoning regelt. Alle woningen werden op 3 januari door de bewoners leeg en bezemschoon opgeleverd.

Foto: De Meerpeen/Alexander Búgel

Makelaar op zoek naar gegadigden voor De Oude Beurs
De poptempel van weleer uit Middenmeer is al enkele jaren in verval. Na het vertrek van uitbater Roel Zonneveld in 2009 heeft het gebouw leeg gestaan. Bij het vertrek van de roemruchte uitbater is tevens alles van waarde verdwenen. Zo werden alle koperen water- en elektroleidingen verwijderd. En het inventaris, waaronder de bar uit het voorcafé verkocht. In de periode daarna waren het moeder natuur en de lokale jeugd die zich toegang verschaften tot het eens zo iconische gebouw in de polder. Eigenaar Paul Keers heeft Hans Bos van Verheul in de arm genomen om het pad te verkopen.

PostNL verwijdert 3 postbussen in de Wieringermeer, 16 in Hollands Kroon
Het digitale verkeer begint zijn tol te eisen voor de in het straatbeeld vertrouwde brievenbussen. Post NL gaat in Hollands Kroon 16 brievenbussen verwijderen. De bussen die weinig worden gebruikt zullen worden verwijderd of in sommige gevallen verplaatst. De brievenbussen aan de Terpstraat, De Stek en aan de Zeeaster in Middenmeer verdwijnen.

Foto: NH Nieuws

Arbeidsmigrantenhuisvesting op de kaart in Hollands Kroon
De gemeente Hollands Kroon wil duidelijke regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De nood is hoog, want er komen steeds meer migranten. De vraag is waar zij moeten gaan wonen en vooral wat buurgemeenten van plan zijn. ‘Want we willen geen afvoerputje van de regio worden.’ De druk op Hollands Kroon is groot, legt wethouder Theo Meskers uit tijdens een drukbezochte raadsvergadering. ‘Er wonen en werken bijna 4500 buitenlandse werknemers. Voor ruim 1300 arbeidsmigranten wordt nog gezocht naar een slaapplek. Dat aantal groeit snel en het is van groot belang dat we de zaken nu goed regelen.’

Laat meer zien
Back to top button