NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Kees Bleeker wint bij thema ‘Dubbel’

‘Dare to go double’ – Foto: Kees Bleeker

WIERINGERWERF – Wie dacht dat hij alles dubbel zag, had zich niet vergist, want fotoclub Het Derde Oog is het nieuwe jaar van start gegaan met het thema ‘Dubbel’. Te denken valt bijvoorbeeld aan het dubbelspel bij tennis of een broodje dubbele hamburger. Het was geen eenvoudige opgave om een origineel idee te bedenken en het onderwerp ook duidelijk in de foto naar voren te laten komen.

Soms zijn voorwerpen of dieren in tweevoud aanwezig en is het een kwestie van goed inkaderen om tot een fraaie compositie te komen. Als fotograaf kun je ook zelf het onderwerp ‘Dubbel’ ensceneren. Spiegeling was een veel gebruikte methode om een dier of object te ‘verdubbelen’ en ook symmetrie werd voor dit doel gebruikt. Daarnaast werd met diverse photoshoptechnieken het thema ‘Dubbel’ benadrukt.

‘Dare to go double’ is de tekst op de winnende foto van de avond, gemaakt door Kees Bleeker. De Magnum wikkel bevat het Engelse woord voor ‘Dubbel’ en is bovendien stijlvol gespiegeld, waardoor het thema twee keer in beeld is gebracht. De warme kleuren en mooie uitsnede zorgen voor een prettig beeld om naar te kijken. Je moet het maar zien en op deze wijze weten vast te leggen. Het is een krachtige reclamefoto.

De website www.fotoclubhetderdeoog.nl toont een groot aantal foto’s voor het onderwerp ‘Dubbel’, bij de clubavond van 16 januari. Op deze site is ook informatie te vinden over de fotoclub. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht is het thema ‘Liefde’ heel toepasselijk voor de eerstvolgende clubavond op maandag 6 februari. De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Belangstellenden die deze clubavond willen bijwonen, zijn van harte welkom.

Laat meer zien
Back to top button