NieuwsWieringermeer

Krieken en After Work Party niet meer weg te denken

‘Traditioneel wordt er soep geserveerd tijdens de After Work Party’ – Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

MIDDENMEER – De maandag van carnaval staat in het teken van twee zaken. Allereerst het krieken bij de Detrabar en ’s middags de After work party. Deze vaste ingrediënten zorgen jaarlijks voor veel vertier.

De die-hard carnavalsvierders verzamelen zich op maandagmorgen in alle vroegte bij de Detrabar. Voorwaarde van de komst naar de kroeg is dat dit wel gebeurt in een pyjama. Om 9.00 uur wordt dan het eerste biertje genuttigd. Waar de eerste iets anders smaakt dan die van de avond/nacht ervoor, begint bij de tweede de smaak al beter te worden. Bij de derde zit het weer helemaal goed en wordt het gerstenat in Wieringermeers carnavalstempo, wat over het algemeen redelijk stevig is, naar binnen gewerkt. Als we de Schager Courant mogen geloven, en waarom zouden we dat niet doen, waren er zo’n 300 carnavalsvierders aan het krieken in Middenmeer. Dit jaar werd er voor de 34ste keer gekriekt.

Vanuit het krieken bij de Detrabar is het een kilometertje lopen naar de Koetelburcht waar alle andere festiviteiten rondom carnaval zijn gevestigd. Om 16.11 uur werd hier aangevangen met de After Work party. De naam zegt het al, vanuit het werk meteen gezellig een biertje doen, met een gezellig muziekje op de achtergrond van Go-round Drive-in-show met DJ Albert-Jan. Het geluk zit soms in kleine dingen! Gezien de vele bezoekers bij de After Work Party wordt die mening door velen gedeeld.

‘Een bonte mengeling van bedrijfskleding en carnavalsoutfits kleurt de Koetelburcht’ – Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Een bonte verzameling , van veelal bezoekers in werkkleding, kleurde ook gistermiddag en avond de vloer van de Koetelburcht. Van tandarts tot loonwerker, van bollenboer tot installateur, van timmerman tot garagehouders, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan, iedereen meldde zich op de After Work Party. Dus ook bij dit onderdeel van het carnaval 2017 kan weer een groen vinkje worden gezet, het was geslaagd.

Deze diashow vereist JavaScript.

De volledige fotoreportage van Rien Hoekenga is hier te vinden.

Laat meer zien
Back to top button