NieuwsWieringermeer

Minder blauw op straat in de Noordkop

MIDDENMEER – Dinsdag 29 december is het zo ver. Agent Meindert Wijnia uit Middenmeer hangt zijn politiekloffie na 47 dienstjaren aan de wilgen. Meindert: “Officieel stop ik per 1 mei 2021 maar met de inlevering van mijn vrije dagen is het volgende week echt einde oefening”.

Zal je het missen?
“Dat denk ik wel, agent zijn is een mooi beroep. Vanuit deze professie kun je echt in de praktijk wat voor de mensen betekenen”

Was het altijd al je droom om agent te worden?
“Niet direct. Het was eigenlijk de bedoeling om vrachtwagenchauffeur te worden. Toch startte ik als beroeps bij de Marechausee, op die manier verving dat mijn dienstplicht. Vanuit de marechaussee werd ik in 1980 uitgeleend aan de politie en daar ben ik gebleven. Eerst als broekie in Amsterdam, daarna naar de kop van Noord Holland. Hier in de polder was er minder spektakel. Echter, ook hier kwam ik op enig moment zware criminelen tegen die ik nog kende uit mijn Amsterdam-tijd”.

Wanneer heb je het laatst geschoten?
“Van het voorjaar op de schietbaan. Ook slaagde ik voor de jaarlijkse fitheidstest, achter verdachten aan rennen viel daar voor mij gelukkig niet onder. Ik heb evengoed een goede basisconditie, waarschijnlijk opgebouwd tijdens de Walking voetbal competitie bij Flevo”

Heb je nog hobby’s of ander tijdverdrijf waar je je straks mee kan vermaken?
“jazeker, ik mag graag klussen met hout. Zo heb ik van afgekeurde pallets o.a. verrijdbare bloembakken gemaakt voor in de Flevo-kantine. Daarnaast zit ik ook in de Flevo-klusgroep. Een fijne club mensen die elke maandag- en vrijdagochtend alle voorkomende werkzaamheden in en om het veld verzorgen. Flevo is wel mijn cluppie. Ik ben er op mijn 9-e begonnen als voetballer en na allerlei omzwervingen op mijn 34e weer terechtgekomen. Op mijn 43e gestopt als actief voetballer en ook nog 12 jaar scheidsrechter geweest. Ook ging ik, toen het nog kon, naar de thuiswedstrijden van f.c. Volendam met wat andere Wieringermeerders. Verder sta ik vaak langs de lijn bij wedstrijden van de Flevo-jeugd en bij het eerste, net zoals veel andere leden van de Klusgroep”

Wil je nog iets kwijt?
“Ik wens iedereen een fijne Kerst toe en een gelukkig, gezond en coronavrij 2021”

Laat meer zien
Back to top button