NieuwsWieringermeer

Nieuw kabouterpad geopend in het Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Op zaterdag 1 mei is het nieuwe kabouterpad in het Dijkgatbos officieel in gebruik genomen. Een route van 2,2 kilometer lang met kleurrijke kabouterpalen en educatieve doe-opdrachten, speciaal voor kinderen. Het kabouterpad is gerealiseerd door boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer in samenwerking met Gemeente Hollands Kroon.

Op ontdekkingstocht in de natuur
Kabouterpaden zijn paden speciaal voor kinderen. Staatsbosbeheer en de gemeente Hollands Kroon vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met de natuur en daar is het Kabouterpad ideaal voor. Kinderen vanaf circa 4 jaar kunnen in het Dijkgatbos op zoek naar kaboutersporen en voeren onderweg opdrachten uit in de natuur. De opdrachten zijn elk seizoen weer anders.

Staatsbosbeheer heeft door heel Nederland Kabouterpaden, maar in deze regio was er nog geen. Het kabouterpad in het Dijkgatbos is anders dan andere kabouterpaden van Staatsbosbeheer. Bezoekers kunnen het pad gratis lopen en hoeven geen rugzakje te huren. Onderweg staan een aantal informatieve borden waarop ook natuuropdrachten voor de kinderen staan.

Startpunt kabouterroute Dijkgatbos
Het startpunt van de route is op de grote parkeerplaats aan de Noorderdijkweg in het Dijkgatbos. De kabouterpalen wijzen de weg door het bos.

Laat meer zien
Back to top button