KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Ook Vido E1 kampioen

WIERINGERWERF – Op zaterdag 23 oktober stond er nog één wedstrijd bij Vido op het programma. De E1 moest tegen de E1 van DSO uit Alkmaar. Deze wedstrijd stond eerst gepland op 11 september, maar toen kon DSO geen team op de been brengen. In overleg met elkaar werd de wedstrijd gepland op 23 oktober.

Beide ploegen hadden bij aanvang van deze wedstrijd 8 wedstrijdpunten en stonden gezamenlijk op de eerste plek. Deze wedstrijd was dus allesbepalend wie kampioen zou gaan worden in deze poule. Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd wat ervoor zorgde dat er niet echt heel veel kansen werden gecreëerd. een groot  aantal schoten op de korf waren net niet zuiver genoeg waardoor de rust met een 0-0 in werd gegaan.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft en ook hier bleven de doelpunten uit. De 0-0 eindscore zorgde er dus voor dat beide ploegen kampioen werden, want de nummer drie stond te ver achter in puntenaantal. Een prachtig einde van deze najaarscompetitie voor beide ploegen.

Na de D1 die twee weken geleden kampioen werd, mocht Vido nog een kampioensteam huldigen. Een prachtig resultaat voor dit team welke voor het eerst in competitie uit kwam.
De strafworpenserie na de wedstrijd werd gewonnen met 3-0 door doelpunten van Daniël Keekstra 2x en Ruben Verbruggen.

Na dit speelweekend heeft Vido een aantal zaterdag geen wedstrijden en kan er voorbereid worden op de zaalcompetitie. Vanaf volgende week trainen alle teams weer in de zaal. De F, E en de D2 van 15.30-16.30 uur en de D1 van 16.30-17.30 uur in de Zuiderzeehal. Bij interesse kan altijd een aantal keer gratis meegetraind worden.