NieuwsWieringermeer

Opening Joke van Leijdenpad

MIDDENMEER – Veel mensen uit Middenmeer wandelen graag een rondje om het dorp. Aan de zuidkant van Middenmeer langs de Cultuurweg ontbrak een voetpad. Door de toename van het zware landbouwverkeer en de drukte door de komst van Agriport A7 was daar behoefte aan. Zeker in donkere periodes is de veiligheid van de voetgangers in het geding.

Joke van Leijden trok de stoute schoenen aan en benaderde Jack Kranenburg van Agriport A7 voor hulp bij haar plan. En daar vond ze gehoor. De oplossing werd een vrij liggend wandelpad van betonplaten. Het nieuwe pad werd betaald door Agriport A7 BV en Mercury Engineering, de aannemer van Microsoft. Daarnaast heeft KZ aannemingsbedrijf en groenvoorziening een bijdrage in natura gedaan door een beplantingsplan te maken.

Vandaag mocht initiatiefneemster Joke van Leijden ‘haar’ pad openen. Er is door het Joke van Leijdenpad een koppeling met het Imminkpad. Waarvoor Harry Immink een paar jaar geleden al het initiatief nam. Het resultaat mag er zijn. Iedereen kan nu veilig rond Middenmeer wandelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button