NieuwsWieringermeer

Renald Louwes (63) stopt bij brandweer en blust laatste brandje

WIERINGERWERF – Na 37 jaar bij de vrijwillige brandweer in Wieringerwerf heeft brandweerman Renald Louwes zijn laatste brand geblust. Renald kreeg afgelopen vrijdag een eervol afscheid met familie en vrienden.

‘Nadat ik vorige week maandag bekendmaakte dat ik zou stoppen bij de brandweer in Wieringerwerf, was er vrijdag een laatste uitruk geregeld’, vertelt Renald. De 63-jarige ex-brandweerman vertelt dat het, ondanks dat het gebruikelijk is, een verrassing was dat zijn familie en vrienden hem stonden op te wachten bij zogenaamde brandmelding.

‘Er waren een aantal pallets in de brand gestoken en toen ik aankwam stonden daar mijn vrouw, kinderen en collega’s. Na het blussen van de vlammen breekt er dan toch wel wat. De vrijwillige brandweer is na 37 jaar een deel van je leven’, aldus Renald tegen NH Nieuws.

Renald was tot zaterdag goedgekeurd en vertelt zondag zijn pieper te hebben uitgezet. ‘Dat is een raar gevoel, want een pieper die je dag en nacht bij je hebt gaat toch in je systeem zitten.’

De video lijkt scene gezet, maar is door een Engelsman spontaan gefilmd toen hij aan het varen was.

Laat meer zien
Back to top button