NieuwsWieringermeer

Slagboom sluit Zuidrak in Wieringerwerf af voor doorgaand verkeer

WIERINGERWERF – Enige tijd geleden besloot de gemeente Hollands Kroon om de verkeersveiligheid op de Hoornseweg te vergroten door een deel van de weg af te sluiten voor auto’s. Ter hoogte van HGG werd een doorgang gemaakt die alleen voor fietsers en brommers is. Gevolg is dat de auto’s die vanaf Middenmeer over de Hoornseweg rijden nu via het Zuidrak naar de Schagerweg moeten. En daar zit het probleem.

Het Zuidrak is een eigen weg die niet in eigendom is van de gemeente Hollands Kroon. Hetgeen concreet betekend dat de eigenaar van de weg, de projectontwikkelaar, nu aansprakelijk is voor eventuele ongelukken die daar gebeuren. Hierover is eigenaar Pieter Glijnis al meerdere malen contact geweest met de gemeente om dit probleem op te lossen. ‘Wij juichen de afsluiting van de Hoornseweg van harte toe. Er rijden dagelijks veel kinderen die naar school gaan en zoals het nu is is het een stuk veiliger. Wat ik wel vreemd vind is dat de buurt door middel van een brief op de hoogte is gebracht van de afsluiting en wij daar niets van hebben gehoord. Dat terwijl de afsluiting grote gevolgen heeft voor onze eigen weg. Sinds de afsluiting is het veel drukker geworden. En aangezien wij aansprakelijk zijn hebben we hierover contact gezocht met de gemeente om in overleg te gaan om tot een oplossing te komen. De eenvoudigste manier is dat de gemeente de weg overneemt en gaat beheren naar mijn idee. Echter tot constructief overleg met de verantwoordelijke ambtenaar is het tot op heden nog niet gekomen. De laatste tijd bleef het erg stil op de lijn’ zegt Glijnis.

Vier weken geleden werd de gemeente Hollands Kroon op de hoogte gesteld dat op 8 mei de eigen weg zou afgesloten door middel van een slagboom. Vandaag werd deze geheel volgens planning geïnstalleerd. ‘Afgelopen week heb ik een mail ontvangen dat een andere ambtenaar het dossier heeft overgenomen en hij vroeg nog wat extra tijd om het dossier tot zich te nemen’ aldus Glijnis. ‘Natuurlijk geef ik hem die tijd. Ik wil er graag op een fatsoenlijke manier met elkaar uitkomen. Ik heb hem aangegeven dat de slagboom voorlopig omhoog blijft staan.’

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Laat meer zien
Back to top button