NieuwsWieringermeer

Stichting Koeteltuin met stip op nummer 1!

MIDDENMEER – Van 9 tot 30 januari kon heel Nederland stemmen op hun favoriete stichting. Het aantal stemmen dat de stichting kon verzamelen bepaalde de hoogte van de donatie van het ING Nederland fonds. Stichting Koeteltuin uit Middenmeer deed samen met vier andere stichtingen in de regio Hoorn mee aan deze ‘Help Nederland Vooruit’ actie.

De dames van de Koeteltuin hebben flink gelobbyd om zoveel mogelijk stemmen binnen te krijgen. De fanatieke actievoerders zijn zelfs met hun mascotte: ‘Peter de Pinguïn’ in Hoorn op straat stemmen gaan verzamelen. Dankzij hun ontembare enthousiasme hebben zij maar liefst 1196 stemmen weten te bemachtigen. Dit betekent dat stichting Koeteltuin in één klap € 5000,- dichterbij de aanleg van de speeltuin is! De eerste prijs in de regio Hoorn en de tweede plaats qua aantal stemmen van Nederland; dit is een prestatie om trots op te zijn.

Voor de realisatie van de nieuwe speeltuin is € 60.000,- nodig. Dankzij geldinzamelingsacties, sponsoring en giften moet de stichting nu nog zo’n € 7000,- inzamelen voordat de bouw van ‘de Koeteltuin’ kan beginnen. “We zijn naarstig op zoek naar sponsors die ons naar de eindstreep gaan helpen!” vertelt penningmeester Sabine van Biljouw: “De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar we hopen dat de bedrijven in onze regio hun steentje willen bijdragen, zodat de speeltuin begin juni geopend kan worden.”

Aan de “Help Nederland Vooruit” actie van de ING deden nog vier andere stichtingen mee. Stichting Kei-Hart uit Wieringerwerf mocht met 261 stemmen de derde prijs t.w.v. maar liefst € 2000,- mee naar huis nemen. Deze stichting brengt door middel van musicals maatschappelijke thema’s als huiselijk geweld, onder de aandacht. “We bevonden ons in goed gezelschap. Iedere stichting knokt voor zijn doel(groep) en alleen dat al is bewonderenswaardig. En natuurlijk zijn we trots dat de nummer drie, Stichting Kei-Hart, ook uit onze gemeente komt!” aldus Jolien Zwartveld, voorzitter.

Stichting Joy Living uit Barsingerhorn verdiende met 90 stemmen de vijfde plaats t.w.v. € 1000,-. De vierde plaats, t.w.v. € 1500,- ging naar de Scouting Ridder Magnus Groep in Schagen. Zij hadden 113 stemmen verzameld. De ‘runner up’ in regio Hoorn was stichting Vrienden van ’t Keetje. Deze stichting zamelt geld in voor een beleeftuin voor validen en minder validen. Met € 2000,- zijn ook zij weer een speeltoestel dichterbij de voltooiing van hun project.

Laat meer zien
Back to top button