BedrijvennieuwsGemeentenieuwsNieuwsPolitiekWieringermeer

Theo en Theo: ’Veertig meter hoog datacenter past prima langs A7’

Om een hoogte indicatie te geven hierbij een 40 meter hoog gebouw van architect J.F. Staal aan het Victorieplein in Amsterdam-Zuid.

MIDDENMEER – Het wethouders duo Wethouder Theo Groot en Wethouder Theo Meskers zijn definitief overtuigd dat bebouwing van 40 meter hoog op Agriport A7 landschappelijk gezien niet zal misstaan. Het duo maakte om tot deze conclusie te komen een oriëntatie- en inspiratiereis naar Ierland. Dit gebeurde in gezelschap van gedeputeerde Jaap Bond en Joke Geldhof.

In de regio Greater Dublin staan gebouwen van vergelijkbare hoogte. Doel van de trip was om de impact te bekijken van de hoge gebouwen op de omgeving. ‘De hoogbouw daar valt mee, wanneer je er langs rijdt, door de wallen van aarde met daarom struiken en bomen valt het vanaf de weg niet heel erg op in Ierland heeft men het leuk opgelost, het is vormgegeven in een parkachtig landschap’, meldt wethouder Theo Groot desgevraagd aan de NHD – Schager Courant.

‘Mogelijk is zo’n parklandschap waar wordt gewerkt samen te smelten met andere functies, zoals al dan niet tijdelijk wonen en recreatie. Een strandje, picknickplekken, een wandelroute. Zodat de mensen die daar werken in hun pauze in een aantrekkelijk gebied een frisse neus kunnen halen, zwemmen of misschien wel een dutje kunnen doen,’ vult wethouder Theo Meskers aan bij de woorden van zijn collega.

Er is concrete interesse voor het perceel van 70 hectare aan de Tussenweg in Middenmeer. Welk bedrijf er interesse heeft getoond weet alleen de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency). Deze afdeling van buitenlandse zaken onderhandelt met buitenlandse ondernemers die zich in Nederland willen vestigen. In de Greater Dublin Area waar het wethouders duo een bezoek hebben gebracht, hebben zich zowel Microsoft als Google gevestigd met een datacenter.

Om een hoogte indicatie te geven hierbij een 40 meter hoog gebouw van architect J.F. Staal aan het Victorieplein in Amsterdam-Zuid.

Laat meer zien
Back to top button