NieuwsWieringermeer

Tiental zwerfkatten gevangen in Middenmeer

MIDDENMEER – In twee dagen tijd kreeg de Dierenopvang Schagen Hollands Kroon een melding van een tiental katten in Middenmeer en ook een grote groep katten met kittens bij Kolhorn. ‘Dat is niet meer normaal de laatste jaren. In het verleden kregen we vaker meldingen binnen, van groepen die rondzwierven op industrieterreinen, campings, leegstaande boerderijen of in het buitengebied. De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met steriliseren, de grote concentraties zwerfkatten zijn dan ook wel weg’, vertelt Lettie Stronk van de Dierenopvang Schagen Hollands Kroon tegen het NHD.

De dieren in Middenmeer zijn afgelopen donderdag allemaal gevangen. Onder de dieren bevonden zich zes kittens van zo’n zes weken oud. Advies van Dierenopvang Schagen Hollands Kroon is om de zwerfkatten niet zomaar te voeren. Ook is het van belang om tijdig te melden dat ze rondlopen, zodat het niet uit de hand loopt.

De meeste zwerfkatten worden straks ter adoptie aangeboden. Meer verwilderde katten worden gesteriliseerd en dan teruggeplaatst op de plek waar ze zijn gevonden.

Laat meer zien
Back to top button