KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Vido pakt ook punten in uitwedstrijden

WIERINGERWERF – Zaterdag 18 september stonden de eerste uitwedstrijden op het programma voor de Vido-jeugd. De D1 mocht het opnemen tegen de D1 van DSO uit Alkmaar, de D2 tegen de D1 van Kleine Sluis uit Anna Paulowna en de E1 tegen de E1 van ADOS uit Hoorn.

Tussen half 10 en 10.00 uur vertrokken alle teams richting hun tegenstander. De D1 welke vorige week dik van Groen Geel gewonnen had, mocht het nu opnemen op kunstgras tegen DSO. Al heel snel bleek Vido veel beter te zijn, wat resulteerde in een doelpuntenregen aan Vido zijde. Alle spelers aan Vido zijde kregen kansen en bijna alle kinderen hadden deze wedstrijd gescoord. Nadat Joost en Emma Gouwenberg de eerste doelpunten op het scorebord hadden gezet viel het een na andere doelpunt. De rust werd ingegaan met een 9-0 voorsprong. In de rust werd aangegeven de trainingstactieken te gaan oefenen en veel in de 3-hoek te gaan verdedigen. Ook na rust bleven de doelpunten vallen en de uitslag werd maar liefst 22-2 voor Vido. Doelpunten werden gemaakt door Emma Gouwenberg (8x), Julia van der Meer (4x), Joost Gouwenberg (4x), Floor Schellevis (2x), Sabrin Jemal (2x), Tristan Struik (1x) en Maja Kobdzjef (1x).

De D2 ging naar Kleine Sluis in Anna Paulowna. Vorige week succesvol tegen DTS, maar Kleine Sluis was toch van een ander kaliber. Kleine Sluis had lengte overwicht waar Vido het lastig mee had. Het was Zilvan Koopman die het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening nam, maar vlot daarna was het Kleine Sluis die de gelijkmaker maakte. Waar het schakelen van de verdediging naar de aanval vorige week soepel verliep, had Vido hier toch echt meer moeite mee. Hierdoor werd het spel wat statischer en minder gevaarlijk. Het was Kleine Sluis die aan de goede kant van de score zat en na een 7-1 voorsprong was het Jens Schuijt die voor Vido wat terug kon doen met een mooi doelpunt 7-2. Richting het einde van de wedstrijd werd er nog 2x door Kleine Sluis gescoord en werd de eindscore 9-2 in het voordeel van de ploeg uit Anna Paulowna.

De E1 speelde vandaag hun eerste wedstrijd, omdat vorige week de thuiswedstrijd niet door ging. Bij ADOS in Hoorn werden de eerste speelminuten gemaakt. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, waardoor het een spannende wedstrijd werd. In de eerste helft wist alleen Arsema Tesfalem te scoren en de rust werd ingegaan met 1-0. Na rust was het Suhair Jemal die voor de 2-0 zorgde. De aanval ging over en weer en ADOS zorgde in het laatste kwart voor de aansluitingstreffer en dus spannende laatste speelminuten. Vido kon de voorsprong behouden en zo werd de eerste wedstrijd van dit team winnend afgesloten. Volgende week moeten alle teams wederom een uitwedstrijd spelen; de D1 naar Apollo (Heerhugowaard), de D2 naar Celeritas (Alkmaar) en de E1 ook tegen Apollo in Heerhugowaard.

In de middag was de korfbalvereniging aanwezig bij het Beweegplein georganiseerd door Team Sportservice en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Korfbalvereniging Vido is bezig om in het voorjaar van het jaar 2022 het oldstars walking korfball op te gaan starten. Een leuke en gezellige activiteit waarin gezelligheid, beweging en korfbal centraal staat voor de oudere doelgroep. Informatie hierover volgt via diverse mediakanalen, mochten er nu al vragen zijn dan kan contact worden opgenomen met de vereniging (www.korfbalverenigingvido.nl). Wederom een dag vol korfbalactiviteiten!